2022-08-22
平时我完全唔食天妇罗,比fd系咁同我讲呢间唔同㗎,又话呢间粉浆好薄仲好有味,bla bla bla. Ok try try,喺呢条街间间都好似好正咁,呢间相对好grand都无咁贵咁配菜渍萝卜,有柚子醋,劲香Suntory 生啤好香花味!泡泡超棉蜜!好似奶盖咁,超香!自己买罐装点都唔会有呢种质感,所以有生啤就一定拣生啤晚餐繁忙时间都等得比较耐,得两个厨即煮即炸,好食就算啦,可以倾计,相反系唔理你坐几耐!黑豆茶入面有两粒新鲜黑豆都几得意,唔系太浓我嘅车海老软壳蟹天丼,同朋友嘅迷你天丼配冻稻亭乌冬劲多料!好大个碗!丼饭上面有d柚子皮,成件事好清香两只好大嘅车海老,成件砍咗半嘅软壳蟹(啖啖都食到吞到,完全无野要lur), 一只炸流心蛋(第一次咁食蛋),仲有炸豆角,炸紫菜,小柱鱿鱼(完全唔un无根,软嘅口感)! 配味噌汤同渍物(姜隔离𠮶款劲好食)用咗古麻油同秘制酱汁,颜色望落比较深。面粉浆好好食,完全唔觉食紧层炸粉,入口嘅主角真系入面嘅海鲜!朋友嘅迷你天丼配冻稻亭乌冬好大份,乌冬劲好食,唔系冰冻雪藏𠮶种,系扁身好弹牙𠮶只,有只炸虾,豆角同南瓜。饭量相对少d但可以食埋乌冬。天妇罗配生啤简直系一流!
配菜渍萝卜,有柚子醋,劲香
黑豆茶入面有两粒新鲜黑豆都几得意,唔系太浓
我嘅车海老软壳蟹天丼,同朋友嘅迷你天丼配冻稻亭乌冬
劲多料!好大个碗!丼饭上面有d柚子皮,成件事好清香两只好大嘅车海老,成件砍咗半嘅软壳蟹(啖啖都食到吞到,完全无野要lur), 一只炸流心蛋(第一次咁食蛋),仲有炸豆角,炸紫菜,小柱鱿鱼(完全唔un无根,软嘅口感)! 配味噌汤同渍物(姜隔离𠮶款劲好食 )
天妇罗配生啤简直系一流!