2021-04-06
在又一城修完眉,就约老公系附近食埋野系地下味千集团嘅金色不如归同埋LUBUDS集团嘅鸟十之间我拣咗呢间毕竟LUBUDS旗下多数系日本餐厅,唔系真系纯想食拉面嘅,我就拣咗呢间了。本人点咗个定食,虽然3点几都仲有得食定食,我觉得算系唔错前菜系三文鱼沙律,虽然卖相一般,不过我觉得都唔错,菜又爽口。同埋都真系少餐厅,定食嘅沙律都会有几块三文鱼,毕竟好多都系求其沙律菜俾啲酱就算。面鼓汤唔算好咸,而且有啲年轮状的腐皮也少见,口感不错。系食主菜前,我仲贪心叫咗呢度出名嘅串烧,丫,单系卖相嚟讲,真系几好,鸡皮唔会干哂,鸡软骨都唔系hea你,一串四粒都真系每粒有骨有肉,下次有开心事都可以系度食佢地个串烧套餐,都系四百几一个。我系好钟意去每一间日本餐厅都点返个煎饺子,如果sort out得好,其实可以开个blog嚟写咁滞。呢个个卖相系平时日式饺子嘅传统煎法,所以卖相不错。不过见到佢真身𠮶时,又觉得有啲弱咬到入去仲无乜料,无乜口感之余,料又唔多,真系有啲失望。不过跟住嘅生姜豚肉烧就无失望勒,沙律配料就可以不吃,因为一般,但系本身个生姜豚肉烧真系整得好好食,系忍唔系会:「丫!」 点头𠮶种~ 而且豚肉同洋葱都好
我拣咗呢间
本人点咗个定食,虽然3点几都仲有得食定食,我觉得算系唔错
面鼓汤唔算好咸,而且有啲年轮状的腐皮也少见,口感不错。
不过见到佢真身𠮶时,又觉得有啲弱 咬到入去仲无乜料,无乜口感之余,料又唔多,真系有啲失望。
而且豚肉同洋葱都好入味,而且饭嘅份量都啱啱好,啲洋葱都系好好送饭。 好彩系个定食嘅 甜品都系佢地自己整,唔系𠮶啲包装好嘅雪米糍,芝麻馅但都算有心思。
总括嚟讲,呢个集团嘅日式野食都唔错,所以今次发挥到水准都唔系意外。