之前呢间茶寮 京都仁王门啱啱系荃湾开既时候我就有黎食过一次,果阵系下午茶时段净系食左佢地既班戟同特饮,觉得佢地茶味既甜品都唔错~今次系晚餐时段黎食,谂住试下佢地既主食,顺便再食多次佢地既甜品🤤7点左右黎到,都几多人,排左队大概半个钟先入得,一坐低即刻嗌左两个蛋包饭同埋饮品,上齐野食之后再嗌埋班戟就差唔多时间。不过今次主食讲真系有啲失望,佢既价钱我会expect多啲。但系上到黎我觉得有少少快餐店质素,所以总结觉得黎到最好食既都系班戟。1⃣️咖喱极上汉堡扒蛋包定食($118) 见到呢款个menu到幅图都好吸引!上到枱汉堡扒系真系大件既,但系卖相已经同menu有出入,色泽同个样都差咁啲,食落偏软身,冇咩肉既质感。不过蛋包饭个蛋系几滑既,咖喱系普通日式咖喱甜甜地果只,配饭同蛋食都唔错既。咖喱仲有配啲红萝卜同埋薯仔,仲系硬身既,个人会钟意佢地系咖喱入面煮淋一咬就碎既质地多啲。  2⃣️咖喱唐扬炸鸡蛋包定食($88) 呢款同menu幅相既吸引程度又系差好远。上到黎既炸鸡真系完全系快餐店既feel,炸皮唔算脆,入面既肉都唔系特别厚特别多,感觉似系炸完一阵再夹出黎既咁。  3⃣️焦糖凤梨班戟($118) 嗌左两款
1⃣️咖喱极上汉堡扒蛋包定食($118)
咖喱极上汉堡扒蛋包定食
2⃣️咖喱唐扬炸鸡蛋包定食($88)
咖喱唐扬炸鸡蛋包定食
 3⃣️焦糖凤梨班戟($118)
嗌左两款期间限定既班戟,呢款配上新鲜菠萝,配上忌廉同埋自己淋上酱汁,唔会太过heavy,而且班戟都有啲动L,有两层~
4⃣️芝士奶盖班戟($88)
芝士奶盖班戟
另一款叫既芝士奶盖班戟几特别,第一次食班戟配上nachos😳再配埋面头既奶盖,系完全既咸甜组合,仲有一球云呢拿雪糕,钟意尝鲜既可以试下!
5⃣️Matcha Latte($34)
Matcha Latte
抹茶味道偏淡,个人钟意回甘多啲既抹茶。
6⃣️Hojicha Latte($34)
Hojicha Latte
呢款味道都系唔够出,同埋个底系仲有啲茶粉咁,好似未沟匀。