又黎未飞,仲系香港🇭🇰既我の思乡系列🇯🇵其实都𝐁𝐨𝐨𝐤𝐦𝐚𝐫𝐤左🏷好耐,终于去食啦🥢日本🏠家的味道 • 日本🗻富士山造型打卡野食📸𝐔𝐦...止住瘾先🫣~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• 🍱 五品料理 ($138) 供应时间 𝟏𝟐:𝟎𝟎 - 𝟏𝟖:𝟎𝟎 🍱(𝟏) 打卡富士山造型饭团🍙 / 荞麦面 (𝟒拣𝟏)晴富士(蓝 • 蝶豆花)三文鱼松团 💙推介赤富士(𝐏𝐢𝐧𝐤 • 红菜头)芝士松露饭团森富士(绿 • 大麦草)金平牛肉饭团鲣鱼汤荞麦面 : 劲多海带,食落都几大碗🥢.(𝟐) 自家制渍物 (啤酒柚子萝卜渍).(𝟑) 料理,分左𝟐种(三冷两热 / 两热三冷)可自由配搭可拣既款式都几多,冷菜❄️(有𝟓款选择) • 热菜🔥(有𝟗款选择)我地嗌左𝟒个餐,可以试晒唔同既款啦👏🏻其中几样我觉得比较吸引既推介下️💁🏻‍♀冷菜❄️▫️桂花糖渍蕃茄 : 清甜爆汁🍅▫️焦糖明太子玉子烧 : 脆糖面,玉子几松软🥚▫️海藻芝士酱拌绵滑南瓜薯蓉 : 香甜劲𝐒𝐦𝐨𝐨𝐭𝐡🎃热菜🔥▫️自家酱烧鲭鱼 : 唔腥冇骨🐟▫️红酒炖牛肉 : 🐃够入味,仲有甘笋🥕 • 磨菇🍄▫️野菜味噌松阪猪 : 惹味又唔会
又黎未飞,仲系香港🇭🇰既我の思乡系列🇯🇵
其实都𝐁𝐨𝐨𝐤𝐦𝐚𝐫𝐤左🏷好耐,终于去食啦🥢
日本🏠家的味道 • 日本🗻富士山造型打卡野食📸
𝐔𝐦...止住瘾先🫣
(𝟏) 打卡富士山造型饭团🍙 / 荞麦面 (𝟒拣𝟏)
晴富士(蓝 • 蝶豆花)三文鱼松团 💙推介
赤富士(𝐏𝐢𝐧𝐤 • 红菜头)芝士松露饭团
森富士(绿 • 大麦草)金平牛肉饭团
鲣鱼汤荞麦面 : 劲多海带,食落都几大碗🥢

(𝟐) 自家制渍物 (啤酒柚子萝卜渍)
(𝟑) 料理,分左𝟐种(三冷两热 / 两热三冷)可自由配搭
我地嗌左𝟒个餐,可以试晒唔同既款啦👏🏻

其中几样我觉得比较吸引既推介下️💁🏻‍♀
冷菜❄️
▫️桂花糖渍蕃茄 : 清甜爆汁🍅
▫️焦糖明太子玉子烧 : 脆糖面,玉子几松软🥚
▫️海藻芝士酱拌绵滑南瓜薯蓉 : 香甜劲𝐒𝐦𝐨𝐨𝐭𝐡🎃

热菜🔥
▫️自家酱烧鲭鱼 : 唔腥冇骨🐟
▫️红酒炖牛肉 : 🐃够入味,仲有甘笋🥕 • 磨菇🍄
▫️野菜味噌松阪猪 : 惹味又唔会过咸🐷

▪野饮
(跟多品料理会有𝟕折优惠🈹*限定野饮除外)
▫️热 • 百利甜酒鲜奶咖啡 (加+$34)
无法抗拒既𝐁𝐚𝐢𝐥𝐞𝐲𝐬,加埋啡提神一流☕️
▫️热 • 草莓焙茶拿铁(加+$36)
焙茶味够,唔会好甜🫖
▫️热 • 印度香料泡沫牛奶(加+$34)
淡淡肉桂粉香,饮到底比较甜🤎
▫️晚霞 • 富士山 • 冻香芋拿铁 (加+$36)
依杯最岩打卡💜

甜品
每个女人都有第𝟐个胃,所以...
▫️昭和红日 • 富士牛乳布丁 ($68)
浓香北海道牛乳,食落好似奶冻咁滑🤍
▫️冲绳海盐 • 富士山 ($98)
富士山蛋糕体湿润🗻顶顶加埋奶盖 • 焦糖脆脆,蓝色既海盐雪糕唔会好甜💙
▫️紫薯巴斯克焦香芝士蛋糕 ($52)
芝士幼滑 • 味几浓🧀
▫️香草可丽露 ($38)
焦糖外壳,中间内心口感烟韧🤎

🔺以上价钱 💁🏻‍♀️需另加𝟏𝟎% 服务费
🔺嘟𝐐𝐑 𝐂𝐨𝐝𝐞📲落单
🔺野食调色都系用天然色素🌿(大麦草 • 红菜头 • 蝶豆花…)睇得 • 食得安心 • 又有营养💃🏻
🔺门口位有手袋👜 • 衫 • 饰物……卖🛒 @grandmama.store