2021-11-20
平时好少过开新蒲岗呢面,咁岩有朋友住开附近,佢介绍我地去呢间颇为有人气、价钱又亲民既日式餐厅😆门面系好典型既日系风,前舖系日式刺身同生蚝bar,感觉几pro,后舖就系用餐既地方,感觉干净企理,唔知啲野食点呢👾sushi要赞下师傅👍🏻👍🏻包寿司🍣 今时今日好多寿司都系得过且过啦,饭又松散,紫菜又淋。但佢既紫菜好脆,饭黏口而唔太酸。中等偏高水准!刺身够新鲜嘅鹅肝牛肉寿司($28)鹅肝好juicy唔苦涩又有油脂香。估唔到同牛都几夹,一啖咬落去口感丰满,有咬口得嚟又油润,认真唔错香葱拖罗蓉手卷($26)手卷啲水准都唔错,拖罗蓉嘅淡淡脂香加上青葱既香气同芝麻香,令人回味无穷芝士年糕($38/2件)无论系我定朋友都觉得一流😎😎 点解咁讲?年糕夹杂著芝士溶为一体,食落满口浓郁芝士香,虽然超邪恶,但完全唔会后悔XD 日式章鱼烧($28/6件)呢个反而冇咁大惊喜,但热辣辣风味十足,叫黎过下口瘾都唔错🤭🤭比我再拣应该会叫个烧鱿鱼桶🤣整体感觉良好,虽然选择唔算话好多,但食物质素有保证,价钱都好亲民,值得推荐嘅
鹅肝牛肉寿司($28)
香葱拖罗蓉手卷($26)
芝士年糕($38/2件)
日式章鱼烧($28/6件)