2023-06-15 178 浏览
呢间位于北角小有嘅日法fusion,tasting menu 嘅菜式都有另于一般嘅fine dinning,比较多元化啲!炸粟米外脆内甜,crab with jelly 我想日本毛蟹海胆再加埋蟹膏,加埋高汤啫喱就更特出鲜味。Beef tartare 用上日本和牛黎做,肉味浓而肉嫩,加埋个甜甜地嘅汁,呢个都几好食。Tuna Cutlet呢个都几惊喜,用上吞拿鱼大腩,炸得岩岩好,外脆但入口即溶,几正。洋葱汤嘅洋葱炒到劲甜,所以成个汤都好甜,加埋海量芝士一齐焗,都几出色。chargrilled fish 炭烧喜之次,鱼皮烧到劲香但鱼肉keep到好滑,加埋用左高汤煮嘅萝白,连我呢个唔太钟意食熟鱼嘅人都觉得几唔错!steak sandwiches 用上日本近江A5牛柳,肉嫩唔肥,加埋香脆嘅面包,简简单单都已经好味。chicken ramen真系势都估唔到有鸡白汤拉面食😂汤头都几浓,食到咁男仔都唔怕唔饱了!Dessert有自家制芒果糯米糍同咖啡奶冻,咖啡奶冻嘅咖啡未比想像中浓同滑,亦都有重重嘅奶香,惊喜。芒果糯米糍就好烟靭,有少少豆蓉喺中间,劲似日本𠮶啲和菓子!