2024-11-04
之前已经bookmark咗呢间居酒屋,终于抽时间放工过嚟试下,餐厅夜晚都几爆场,建议book咗位先!餐厅装修都ok,有卡位、日式房同埋omakase位,我哋就坐喺omakase位睇住厨师发办金龙珠海胆吞拿鱼蓉卷,用上酱油渍嘅蛋黄、吞拿鱼蓉同海胆整成手卷,味道层次丰富鲜味浓郁,呢个组合都夹,不过唯一佢食落会比较黏口少少金糖盒(海胆三文鱼子日式豆腐) 卖相好靓,装喺个玻璃圆筒盒里面,个底放咗棉花糖同脆卜卜夹饼,上面就放满咗海胆、三文鱼籽、日本豆腐,海胆好大嚿,呢个配搭冇得输粟米脆饼寿司-海胆三文鱼籽,海胆三文鱼籽都新鲜大大嚿,用咗粟米脆片同寿司饭夹住一齐食,日式Taco咁,呢个配搭几unique不过我都系钟意传统𠮶种食法-就咁有寿司饭多啲日式柑橘帆立贝刺身,鲜甜嘅帆立配配上柑橘,refreshing月见特厚烧牛舌三文鱼籽(恋丼)同月见海老拖罗蓉(桃丼)presentation好吸引,特别系佢上面只日本兰王蛋两个都好食,比较钟意海老拖罗,360度放满甜虾,配埋拖罗蓉同蛋黄一齐食好鲜甜,至于牛舌都烧得好香,不过稍为有少少太厚,可能薄返少少会好咬啲串烧有自家制鸡皮虾、松阪猪、厚烧牛舌心、安格斯牛
串烧有自家制鸡皮虾、松阪猪、厚烧牛舌心、安格斯牛肋肉,整体烧得香口,鸡皮虾好弹牙