2023-01-10
葵广扫街特色小食,气氛不及以前,但系旁边新都会广场最近反而多咗新餐厅开业,今次就拣咗系邻近地区荃湾屹立多年嘅Beans试吓先!餐厅以开放式设计,带点日式风格,不过坐位都比较挤迫,我自己最怕去啲好迫嘅地方用餐,不过想去cafe食嘢,坐位舒周都比较奢侈,而且好多时系连放食物嘅位置都唔足够😮💨门口位置空间感反而仲有好感,而且有啲似去做SPA,有不同味道嘅搓手液比客人使用,算系贴心。波士顿龙虾意大利饭 $168🏵甜品🏵
波士顿龙虾意大利饭 $168
🏵[食评] 味道算合格,不过并没有菜名波士顿龙虾,只有一只龙虾拑肉,意大利饭都冇食到有其他配料。
BEANS 小食拼盘 $148
水牛城单骨鸡翼 •焦糖单骨鸡翼•
啤洒洋葱圈.肉酱薯条
🏵[食评] 我觉得算系唔错啦,鸡翼有两款口味,洋葱圈正常,肉酱薯条份量都ok,起码价钱同拼盘份量,都算系合格。
哈蜜瓜巴马火腿陈年黑醋、薄荷 $72
🏵[食评] 点菜时候觉得价钱抵食点咗一客,我个人好钟意食呢个appetizer,不过实物就有落差,ham算ok,至于哈密瓜我就觉得佢哋刀工真系好唔错⋯可以切到咁细粒,而且张枱已经细,只碟仲咁大做咩呢🫤
cruncny Mountain (期间限定)+ $28
雀巢KITKAT可可威化抹酱,雀巢KITKAT碎粒,朱古力海绵蛋糕,72%黑朱古力 Mascarpone忌廉
**跟主食可加钱配小食或甜品
🏵[食评] 卖相几靓,正正常常口味,不过系主食可加$28算抵食,不妨试试。
荔枝玫瑰梳打 $40
Ice Cappuccino $34