2022-02-05
唔经唔觉疫情已经黎到第三个年头,无得去旅行大家都好抑压今日就带大家黎一转伪日本旅行先!呢间位于锦田既KACHIMUSHI,纯白墙身,配上木制门框,有无啲日本建筑物feel呢入面环境更令人大开眼界,超级日本风,唔讲真系以为去左日本叹世界话晒都系一间cafe,除左靓景,点少得食物。呢到日式元素都比较多,宇治抹茶、关东煮唔少得黑松露蟹肉沾酱配吐司,吐司劲脆身,咬落有声添,个酱亦见到一丝丝蟹肉,好有口感,味道十足波特蘑菇吐司,上面放左火箭菜,配埋下面啲芝士、松露酱食,好软身易入口,亦好入味抹茶红豆pancake,上面仲加左个云呢拿雪糕,又冻又热,又咸又甜,估唔到又几好食关东煮,汤底好甜,令到全部配料都甜甜地,亦煮得够晒入味抹茶latte,好新奇,第一眼见到既感觉就系好靓忍唔住即刻要拎手机出黎。饮落亦好浓抹茶香,但唔会盖过左咖啡味,好正,好有新鲜感!Dirty,味道亦唔执输,好香
今日就带大家黎一转伪日本旅行先!
关东煮,汤底好甜,令到全部配料都甜甜地,亦煮得够晒入味
Dirty,味道亦唔执输,好香