2022-11-10 362 浏览
今日去咗元朗最强日系cafe❤️❤️❤️门口用咗白色做主调,入面座位唔多,但系里面就会有个部份系榻榻米,要除鞋坐。再入少少有个庭园,用嚟打卡真系好靓✨✨✨cafe嘢食唔贵,面包类非常出色☺️最重点系佢哋个庭园,每一台客人都会去影相先走。黑松露蟹肉沾酱汁配吐司 $108 ✨一嚟到见到有八件面包,谂住好单调。但系拎上手发现面包烘至脆口,而且热辣辣。面包系属于好有咬口𠮶一种,加上黑松露蟹肉酱,一啖一啖慢慢食。蟹肉酱有好多,食得出一丝丝蟹肉🍞和牛吐司$124吐司厚身,由上而下有火箭菜、半熟牛肉、洋葱、芝士,馅料种类丰富。香浓肉香,配上轻煎过的香甜洋葱丝,加上火箭菜和芝士,唔使担心味道会太咸。无花果dutch baby pancake $78用个煎pan装住,个器皿好热,大家要小心。面头有嚿雪糕同无花果,中间仲落咗少少蜜糖,睇见都流晒口水。pancake 边位脆口,感觉偏甜,但好吸引。巴斯克焦香芝士蛋糕 $38蛋糕同样出色,巴斯克蛋糕向来我只系会食原味☺️食落去芝士味道香浓。当中嘅精髓系中间有少少软心嘅感觉,放入口已经即刻溶化,呢个一定会再食!冻乌龙茶鲜奶$42钟意饮甜嘢嘅朋友仔非常之适合,饮落比较淡口,
今日去咗元朗最强日系cafe❤️❤️❤️

无花果dutch baby pancake $78

巴斯克焦香芝士蛋糕 $38
巴斯克焦香芝士蛋糕

冻乌龙茶鲜奶$42
钟意饮甜嘢嘅朋友仔非常之适合,饮落比较淡口,无额外加糖,感觉几好。

热玄米茶鲜奶 $38
茶味香浓,因为冇额外加糖所以比较淡口,但系都唔差。

午餐
黑松露蟹肉沾酱汁配吐司