2016-11-22 1155 浏览
同一班哗鬼趁派成绩表,闲日杀入长洲,基本上都系食食食!(4大3少)人多食嘢真系好正!乜都可以试!到埗大家都肚饿!呢间旧式茶楼系同学仔妈咪介绍,好近码头!门口放咗好多大竹笼,蒸紧点心同蒸饭!仲有茶粿!入内店员叫我哋上楼上!装修比较简陋,小厨格局!桌布都比较随意,餐具一定要洗一次,再攞点心卡落楼下攞食物!因为要留肚食其他嘢!所以只拣几款,要托住托盘上落楼梯都几斜几辛苦!咸蛋肉饼饭:咸蛋咸香,厚肉饼唔嚡,饭粒先系主角,粒粒松软分明!配埋甜豉油好味!凤爪排骨饭:凤爪入味,骨肉易分离,排骨比较肥,所以唔嚡!米饭好味!冬菇滑鸡蒸饭:冬菇淋身入味,鸡肉滑有肉汁唔嚡!好味!姜葱牛柏叶:好大份量!足料!牛柏叶有咬口,姜葱味入味!烧卖:卖相比较粗糙,猪肉为主,有肉汁唔嚡!皮薄好味!虾饺:卖相唔讨好,啲皮系灰色半透明,馅料足料,虾肉荀都爽口!鸡札:无食!食物都系旧式竹笼蒸,虽然地方比较残旧,可以话系风味!其实上咗上层都无乜店员理,自助招呼自己!最后攞点心卡落楼下比钱!分开价钱唔知,只知总共$174旧式茶楼饮茶
冬菇滑鸡蒸饭:冬菇淋身入味,鸡肉滑有肉汁唔嚡!好味!
姜葱牛柏叶:好大份量!足料!牛柏叶有咬口,姜葱味入味!
烧卖:卖相比较粗糙,猪肉为主,有肉汁唔嚡!皮薄好味!
鸡札:无食!

分开价钱唔知,只知总共$174