2024-09-06
雪柜冇食材,亦都唔想去超市同人哋抢,咁咪落咗波大概四点先去食个早晚餐啰辛苦晒8号波都要返工嘅饮食业人士男朋友唔食得辣,就叫个好似好普通嘅蕃茄粟米汤底米线,但系汤底竟然系🐟鱼汤底,🍅蕃茄味都浓呢个系好出乎意料地好味有惊喜见佢出咗酸辣粉咪试吓啰,价钱都算相宜,加咗$10要肉碎,份量都唔系多好多跟住追加咗红肠喺男朋友碗粉度,因为酸辣粉冇咩食材可以加,可以加食材都唔啱我口味红肠佢数量非常之少,得三片,其实都冇问题嘅,明白百物腾贵,但系你数量咁少,系唔系应该切返咁上下厚度啊?大家睇吓呢张相,红肠薄到,我简直觉得似一张Tempo纸巾都厚过佢(未打开之前)有相为证,虽然佢只系加$8 ,但系得三片咁薄真系令人好难接受啰,你觉得我$8,你系薄切嘅,起码俾返五六片最后,当然食返我最钟意食嘅红糖糍粑啦,佢呢个做法同内地有少少唔同,但系佢真系即叫即整,热辣辣,入面亦都好软熟得我一个人食,叫半份就够啦
辛苦晒8号波都要返工嘅饮食业人士
呢个系好出乎意料地好味有惊喜
得我一个人食,叫半份就够啦