2021-10-10 1018 浏览
收咗两千蚊消费劵,紧系消费吓啦!想话约埋细妹请老妈子食饭,佢话好,转头已经book咗粤轩!佢话朝早同老佛爷第一次去帮衬食点心,质素都错,想睇吓晚餐质素如何,所以晚饭又订枱,早晚都帮衬粤轩.我都系第一次帮衬,打开本 menu, 无选择困难症嘅我都出事,原因当然系心水菜式太多,但肚腩得一个!最后点咗蚝皇虾子柚皮,疆葱桶蚝煲,胡椒猪肚鸡,凉瓜炆头腩煲,粟米鱼肚羹,椒盐脆皮豆腐,油盐水菜芯,豉椒牛仔粒煎米粉.第一次食蚝皇虾子柚皮,虾子味冲淡哂,口感好似食冬瓜,蚝油味唔浓无油腻感.疆葱蚝煲加上大量葱头同葱段,啱哂我哩D好葱人士,蚝嘅 size 尚算大只,口感鲜嫩无腥味.胡椒猪肚鸡有胡椒味但唔重,鸡肉尚算嫩滑.凉瓜班头腩嘅凉瓜无苦味,头腩超嫩滑,满意!椒盐脆皮豆腐满意,外皮香脆豆腐软滑,推介.豉椒牛仔粒煎米粉有惊喜,牛仔粒入味之余超嫩口,米粉煎得够香脆,系第二款推介!连哀家都话正!唯一不满系.... 所有菜式都出现一个问题,份量偏少,另外D人客毫无手尾,开咗门又唔闩,走哂冷气!
收咗两千蚊消费劵,紧系消费吓啦!

想话约埋细妹请老妈子食饭,佢话好,转头已经book咗粤轩!

胡椒猪肚鸡有胡椒味但唔重,鸡肉尚算嫩滑.

凉瓜班头腩嘅凉瓜无苦味,头腩超嫩滑,满意!

椒盐脆皮豆腐满意,外皮香脆豆腐软滑,推介.

粟米鱼肚羹

胡椒猪肚鸡