2016-02-17
最唔钟意情人节与人迫亲饱,又要食贵嘢,又要跟人迫,好讨厌所以我决定同女友提早食情人节大餐系面书见到一个post 有关羊架,我与女友又好喜爱食羊,所以决定嚟呢度并渡我们嘅第3个情人节了~入到去其特别,因为有张波台系度,好似系美式卓球,仲有好多画挂咗系墙上面,唔知店长系咪喜爱笃波嘅画家呢?先睇睇餐牌,都好丰富,好多野食!选咗个2人餐,先来咗个厨师沙律头盘,个沙律有三文鱼,虾同巴马火腿蜜瓜。蜜瓜好新鲜!但如果多少少就好!呢一个汤真系好味道到爆炸,黑松露味入味到极致,仲好有口感,好多菇可以一路饮一路食,佢啲菇唔系"胡仔"咁烂,仲可以畀你咬吓咬吓咁,正㖞跟住就系一个未到正餐嘅头盘,pizza~佢个pizza 要赞嘅系做到㶶边,好脆口,好香口,但味道都偏酸,唔喜爱食酸味pizza 人士注意喇。跟住落嚟终于到正餐喇,先讲一讲佢嘅个原条鱼,熟嘅程度啱啱好,入口好滑口。原条上先头仲谂住会惊佢鯹,好彩一啲都唔鯹,真系几好食。但好似有啲dry,或者应该加啲茄汁伴一伴。后系最正嘅羊架,要咗7成熟,一切开啲肉,肉汁仲好丰富,系咁济出嚟。表面就好香口,一睇知佢哋个炉高火整过,屋企真系做唔到呢个效果。入口羊味好重,
所以我决定同女友提早食情人节大餐
沙律,有ham,有虾
98%菇汤
pizza
龙利鱼
入口羊味好重,但又唔会好"So" 唔似打边炉啲羊咁,系似有羊味嘅 美国顶级肉眼质感。
但一人一份,配合埋又真系好够食。
羊架
题外话/补充资料:
情人节晚餐,都唔会遇佢平,最紧要食餐好嘅,今日嚟呢度食价钱又唔算贵,但佢个顶级羊架系唔错,同加上环境同其他食物质素好高,所以都可以话值回呢个价钱。
情侣拍拖真系可以嚟呢度一试。