2024-12-22
最近啲两星期冻咗好多,又系打边炉最开心嘅季节,咁梗系约我最好嘅朋友一齐去打边炉啦今次我哋拣咗我朋友最钟意嘅一锅堂,因为佢喺新都会返工,所以我哋自然就去咗𠮶间食𠮶日咁啱我返半日就收工,朋友都系可以早收工,所以我哋就5:00入座,七点前离开每位可以减$40 ,超级抵,唔怪得5:00超级多人喺度排队, 而且其他时间都有优惠, 我见佢写住午市 2点半后入去食有88折, 如果晚夜9点入去可以减 $20再比多 30 分钟食, 听讲12月会出新menu, 下次有机会再试!入到去嘅环境好舒服,枱同枱之间好有距离,啱晒朋友倾偈,落单后上菜的速度又快又准确, 唔会漏单。喺等啲嘢食嚟嘅时候,又可以去出面揾小食食, 啲小食都唔系啲马虎嘢,有好多款唔同嘅开胃前菜,而我最钟意就系麻辣鸡肾,好味得来好开胃今次我哋叫嘅餐系Level 3, 拣了新出的椰子鸡汤底, 清甜的汤底易D食到牛肉味! L3价位系有安格斯牛肉,封门柳等等比较贵嘅食材,而我最钟意就系安格斯牛肉,牛味好重,而且一啲都唔韧,呢个我哋食咗好多碟呢个系回本嘅首选除咗牛之外,海鲜都系我哋好钟意食嘅嘢,当中包括有花胶,海虾,好多款唔同嘅蚬,鳝鱼片,龙趸头腩等等
除咗牛之外,海鲜都系我哋好钟意食嘅嘢,当中包括有花胶,海虾,好多款唔同嘅蚬,鳝鱼片,龙趸头腩等等,好多款都好好味,我最钟意就系一锅堂有一只泰式青酱,佢配虾嚟食真系好夹,而且虾好弹牙,一啲都唔会梅,呢个一定要食呀
另外都有好多款手工嘅食物,例如虾滑墨鱼滑,虾滑酿油条等多款经典嘅手工食物,我哋都食得好尽兴, 而且蔬菜竟然会有西蔺花苗, 真心有惊喜!
最后当然要出去食返几杯雪糕先够喉啦,整体嚟讲我哋都觉得好好味,而且呢个价钱性价比超级高,我觉得值得在喺呢个冬天嚟多几次!