呢间餐厅,对我o黎讲又算系新又算唔系好新,因为好似无耐前先食过佢o既前身,原来已经易o左手了。但内里o既装潢同一d 细节o野感觉上又好同出一脉,所以可能只系改o左名唔出奇。anyway,最紧要系d o野好唔好食o架o者~ 今日o黎,食个late breakfast。早餐时段只有港式早餐,车仔面o个类要11 点后先有得食,不过早餐o既粉面都可以叫到部份车仔面特有o既𩠌,好似猪润呢d。我点o左个B2 早餐($38),面包menu 上写住「全件」,实物有两块咁多,而且系厚面包o黎,感觉大件夹盛惠。试过o系其他地方食d 厚面包唔太新鲜,好硬仲要食够两大块真系死得,不过呢度o既面包就够晒软熟。三选一o既扒类我拣o左香脆鸡扒,唔算话极之脆,但都ok o既,肉质唔会实ding ding 咁,有时都惊d 餐厅煎得耐得滞。火腿肠无乜特别唔讲喇,但呢个餐有一样好特别o既o野,就系跟餐会连埋一旧吉列紫薯饼。里面软滑而鲜甜o既薯蓉,蘸上面包糠再炸得甘香,食多件都仲得呀!至于友人就叫o左个B1 餐($34),佢配多士,唔使加钱o既,又系有两块……佢个餐有粉面,就系试o左那个猪润——姜丝猪润。好多人叫,点解我知﹖

B2 早餐 ($38)

香脆鸡扒
香脆鸡扒
吉列紫薯饼

至于友人就叫o左个B1 餐($34),佢配多士,唔使加钱o既,又系有两块……佢个餐有粉面,就系试o左那个猪润——姜丝猪润。好多人叫,点解我知﹖因为坐咁耐就听足咁耐「姜丝」「姜丝」o既点餐声,系咁此起彼落……老笠o左一片o黎食,个润松化得o黎唔会好粉咁,加上姜丝添上微辣口感,都唔错。
B1 早餐(部份)
姜丝猪润通粉

因为menu 上写住饮品会用上荷兰黑白淡奶,所以特登试下佢d 奶茶。如果落番多d 奶会更好,而家略嫌有少少涩。
(左) 阿华田、(右) 奶茶
等候时间
3 分钟 (堂食)
$40 (早餐)
吉列紫薯饼
姜丝猪润通粉