2023-02-09 756 浏览
放假同老公去食我的至爱,排咗一阵队,叫咗猪杂粉,饮啖汤就出事,好咸祗有芫荽芹菜味。师傅重手咗😓猪杂就仍然保持水准,猪粉肠不会太淋,猪润爽,蝴蝶腩今日较淋,但可以接受。临走时叫咗份熟猪粉肠**火锅料**外卖,迟D打边炉食😋,同店员姐姐重覆讲了3次是火锅料,好似唔明咁(心知不妙),真是变咗净食比咪汤我,仲话你唔要汤咪倒咗佢。我好客气同佢讲不是第一次买,平时买的是没有再煮过和无汤浸住,但店员仍然坚持火锅料系咁,非常无奈😮‍💨 店员仲要攞个尾彩话火锅料唔包一粒辣椒油仔,唔好难为你比番你,粒辣椒油太宝贵啦!(不过系你包外卖时包埋入去,我没有要求需要)其实写错单好少事,我可以照要,但没有必要将错误归咎于顾客,食物除了食物味道质素外,仲包含人情味,食物几好食都无用,食到谷鬼气就好无谓!

食到谷鬼气就好无谓!
2023-02-09