2021-12-17
旺中系一个扫街嘅好地方,小小嘅商场入面充斥住唔同嘅美食小店。今日就同次子黎左依度揾食,去到一楼嘅美食区,未开始食野就升买左两杯野饮。见到初凝 标榜住”只用德国鲜奶,不用奶精"当堂心心眼😍个号码牌都好心思所以我地就拣左一杯芝士奶盖金凤茶王,走甜,常温。芝士奶盖,超浓郁奶香味,饮得出系鲜奶嘅奶香,彷佛去左养场即场揸牛奶咁呀🥰而且,金凤茶王茶底不错,走甜可以品尝到茶味本来嘅甘香。芝士奶盖配上金凤茶王系一个永不失败的组合。另一杯次子本身想拣柳橙冰绿,可惜当日冇橙汁,所以叫左西柚冰绿,微甜,少冰。下次有机会要再试返柳橙冰绿。西柚味唔会苦涩,但由于我地惊会太酸,所以依杯叫左微甜。甜酸度刚刚好,解渴一流!而且每一啖都有果肉,真是西柚唔系呃人☺️呢间小店仲支援好多支付方式,仲可以网上落单,超方便MENU上面提及有不同嘅优惠,当中有一项叫”每日任务” ,好奇之下问左职员系咩黎,职员话间歇性会有活动可以参与。
见到初凝 标榜住”只用德国鲜奶,不用奶精"
当堂心心眼😍
个号码牌都好心思
所以我地就拣左一杯芝士奶盖金凤茶王,走甜,常温。
呢间小店仲支援好多支付方式,仲可以网上落单,超方便