2022-03-05 359 浏览
⬇️︎ 初凝芝茶 @asco.cheeseteaღ 初凝芝茶 • 黑糖珍珠鮮奶 $35又一杯少失望嘅廢水😣😣😣😣😣其實佢哋嘅芝士奶蓋真係幾好飲,芝士鹹香味平衡得好好,口感好順滑😍😚😋但珍珠就真係好一般,個人覺得唔夠煙韌,加上成杯飲品有一種好假嘅死甜味⋯😣整體都係唔太推介😩不過見佢哋餐牌上真係有好多唔同選擇,大家可以試吓其他嘅!╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟱.𝟴/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟱/𝟭𝟬
⬇️︎ 初凝芝茶 @asco.cheesetea
ღ 初凝芝茶 • 黑糖珍珠鮮奶 $35
又一杯少失望嘅廢水😣😣😣😣😣
2022-02-23 323 浏览
😋味道:9/10 🗣服務:8/10🏡環境:7/10🤩特色:8/10💵人均:$25-40💰性價比:8.5/10👍🏻推薦度:9/10.🐼咁多種台飲入面 我最鍾意就係奶蓋茶🤣呢間初凝芝茶係我飲過奶蓋入面 數一數二好飲嘅🤩位置喺旺角中心~嗰度越嚟越多嘢食😋所以側面都有幾張枱比人立食 幾方便😙見大家都係推薦芝士奶蓋 果然冇令人失望👍🏻不過除咗奶蓋之外 呢度嘅選擇都幾多~而且間中會有優惠 價錢好合理 係會再訪嘅高質小店😛.(👍🏻為推薦)👍🏻🧀 芝士奶蓋 (9.5/10)首先重點講吓個芝士奶蓋先😋店面有一大宣傳「只用德國鮮奶 不用奶精」🍼所以大家可以放心飲😛奶蓋非常豐厚得嚟又好順滑 口感很rich芝士鹹香味係飲過嘅奶蓋最重最濃嘅🧀所以奶蓋比一般嘅鹹 同時奶香味都好重同下面嘅茶飲鹹甜咁配合好match😆🍵初凝芝宇治抺茶 $33 Oreo碎+$2 (8.4/10)呢度嘅宇治抹茶都非常濃郁 加埋oreo 增添脆脆嘅口感非常不錯不過略為有少少甜 少左陣抹茶嘅甘香👍🏻🍓初凝芝•士多啤梨3.5拿鐵 $38 (9/10)淨係睇賣相已經好靚🥰底層有粒粒士多啤梨果肉形成三隻色😍中間嘅拿鐵 奶味濃香 配上香甜士多啤梨味
😋味道:9/10
🗣服務:8/10
🏡環境:7/10
🤩特色:8/10
💵人均:$25-40
💰性價比:8.5/10
👍🏻推薦度:9/10
(👍🏻為推薦)
👍🏻🧀 芝士奶蓋 (9.5/10)
首先重點講吓個芝士奶蓋先😋
同下面嘅茶飲鹹甜咁配合好match😆

呢度嘅宇治抹茶都非常濃郁
加埋oreo 增添脆脆嘅口感非常不錯
不過略為有少少甜 少左陣抹茶嘅甘香

👍🏻🍓初凝芝•士多啤梨3.5拿鐵 $38 (9/10)
淨係睇賣相已經好靚🥰
底層有粒粒士多啤梨果肉形成三隻色😍
中間嘅拿鐵 奶味濃香 配上香甜士多啤梨味
同埋好足料嘅果肉
成個飲品好多層次✨

🥤初凝芝•金鳳茶王 $28 (8.8/10)
本身個人都偏好奶蓋配茶😛
金鳳茶王係店員推薦嘅
味道好清新 茶味清香得嚟好突出🍵
配上奶蓋 佢嘅感覺同士多啤梨拿鐵好唔同

• 初凝芝•金鳳茶王
2022-02-11 347 浏览
旺角中心裡面而家越來越多小店,間中行過都會幫襯下今日心思思想飲奶蓋,所以就搵下有冇茶飲店搵到間叫初凝。芝茶,就咁睇個名都估到應該有芝士奶蓋啦!飲品選擇都幾多,Menu上面仲標明佢地唔會用奶精,會用德國鮮奶咁我同朋友就叫左杯芒果味同埋杯多啤梨味就咁肉眼睇已經見到好多果肉啦,飲落去個奶香味真係好濃而且飲到啖啖果肉,果味都好濃郁,唔係飲果味糖槳,的確真真材實料,而且以鮮果肉既飲品黎講價錢都合理! 係回頭之選呀
旺角中心裡面而家越來越多小店,間中行過都會幫襯下
今日心思思想飲奶蓋,所以就搵下有冇茶飲店
搵到間叫初凝。芝茶,就咁睇個名都估到應該有芝士奶蓋啦!
咁我同朋友就叫左杯芒果味同埋杯多啤梨味

就咁肉眼睇已經見到好多果肉啦,飲落去個奶香味真係好濃

2022-01-29 220 浏览
旺角中心必去1樓初凝·芝茶買杯台式飲品,佢門口有幾張枱仔,好彩有位嘅可以係枱仔等,人多就要行出少少,要自己留意住叫號(・_・;飲品選擇有茶類,奶茶類,鮮果類,基本上想飲嘅有齊晒,一定揀到自己鐘意嘅野飲!價錢唔貴,仲要標明唔用奶精,知道用鮮奶就安心好多!連號碼牌都靚過人!等左10分鐘已經有得飲(*¯︶¯*)初凝芝·士多啤梨3.5拿鐵好好味!真心大推薦,奶蓋嘅味道同出面唔一樣,因為用鮮奶關係,奶味超級重,忍唔住一啖接一啖!多芒3.5拿鐵好少見,飲落有啲熟悉,同楊枝甘露有幾分似,芒果味好香濃,奶味又係特別重之前飲過其他系列都係好好味,阿華田脆脆都係好推介!題外話:貓貓好得意,仲要係night!(day fans)

連號碼牌都靚過人!

等左10分鐘已經有得飲(*¯︶¯*)

之前飲過其他系列都係好好味,阿華田脆脆都係好推介!

題外話:貓貓好得意,仲要係night!(day fans)
2022-01-29
等候时间
10 分钟 (堂食)
下午茶
2022-01-27 167 浏览
旺中咁多間飲品店入邊其中就有一間主打以芝士奶蓋做主題嘅台式飲品店佢仲強調淨係用德國鮮奶而唔係用奶精飲品嘅選擇非常之多除咗奶蓋之外仲有唔同嘅茶類同埋水果系列嘅飲品仲會有唔同嘅宣傳刊物做返介紹原來呢間小店仲有同其他嘅良心小店做合作做會有埋年糕寄賣落單之後就會俾個號碼牌我哋,個設計相當之有心思我哋叫咗個初凝芝.士多啤梨3.5拿鐵少冰少甜奶蓋嘅份量非常之多差不多係成杯嘅三分之一士多啤梨奶超級好飲,入口非常之順滑得來仲飲到有士多啤梨杍係略嫌唔夠大杯,希望嚟緊可以出大杯裝而另一個就叫咗初凝芝.特調Oreo 奶少冰少甜奶蓋上面有滿滿嘅Oreo碎撈勻一齊飲之後,令到成杯飲品嘅層次增加芝士奶蓋嘅味道同奶茶相當之協調味道非常之唔錯

旺中咁多間飲品店入邊
其中就有一間主打以芝士奶蓋做主題嘅台式飲品店
佢仲強調淨係用德國鮮奶而唔係用奶精

飲品嘅選擇非常之多除咗奶蓋之外
仲有唔同嘅茶類同埋水果系列嘅飲品
仲會有唔同嘅宣傳刊物做返介紹

原來呢間小店仲有同其他嘅良心小店做合作做會有埋年糕寄賣

落單之後就會俾個號碼牌我哋,個設計相當之有心思

我哋叫咗個初凝芝.士多啤梨3.5拿鐵少冰少甜
奶蓋嘅份量非常之多差不多係成杯嘅三分之一
士多啤梨奶超級好飲,入口非常之順滑得來仲飲到有士多啤梨杍
係略嫌唔夠大杯,希望嚟緊可以出大杯裝

而另一個就叫咗初凝芝.特調Oreo 奶少冰少甜
奶蓋上面有滿滿嘅Oreo碎
撈勻一齊飲之後,令到成杯飲品嘅層次增加
芝士奶蓋嘅味道同奶茶相當之協調
味道非常之唔錯

2022-01-25
2022-01-24 88 浏览
宜家旺中美食林立,每次行到攰就可以過來覓食,今次試左呢間奶蓋專門店,估唔到味道又唔錯🥳初凝.芝宇治抹茶 🍵奶蓋很厚😆濃郁滋味,大大啖溝埋抹茶飲非常夾 雖抹茶偏甜 但溝埋奶蓋就會好啲初凝.芝特調oreo奶茶+珍珠🧋奶茶茶底濃郁,奶味也算突出加上奶蓋口感更豐富😝珍珠煙韌 分量剛好😚😚oreo嘅份量都好多成間舖主打用德國製鮮奶而唔係香精👍🏻另外職員都好好 如果某啲搭配冇咁好 會比返建議我地 值得一讚😼整體而言 質素與價錢成正比 良心店💛

初凝.芝宇治抹茶 🍵

初凝.芝特調oreo奶茶+珍珠🧋

成間舖主打用德國製鮮奶而唔係香精👍🏻

整體而言 質素與價錢成正比 良心店💛

上到嚟旺中行街街,硬係心思思想飲珍珠奶茶,走過嚟呢邊d立食店𥄫𥄫先~呢間芝士奶蓋幾吸引咁。。。芸芸咁多款野飲,都幾難落決定😵‍💫不過原來佢無寫凍/熱,就只有凍;而芝士奶蓋款嘅冰、甜度都唔可以改激邪惡芝·黑糖珍珠鮮奶 $36睇落又德國鮮奶又澳洲芝士,呢間芝士奶蓋真係要試!呢杯有齊芝士同珍珠奶茶🧋就無走雞~芝士奶蓋好幼滑,鹹鹹哋又食到芝士味,似厚身嘅芝士奶昔😋底下有黑糖奶茶,茶底濃得嚟同芝士奶蓋好夾,隻味幾特別得嚟,仲好好飲!珍珠夠咬口,但唔甜,超啱我!雖然無得改甜度,但它本身用咗黑糖,唔太甜,亦唔死甜,飲完再想飲多杯🤪

激邪惡芝·黑糖珍珠鮮奶 $36

芝士奶蓋好幼滑,鹹鹹哋又食到芝士味,似厚身嘅芝士奶昔😋

• 激邪惡芝士黑糖珍珠鮮奶
2022-01-18 48 浏览
好耐無行過旺中,今日得閒無野做就入去周圍行下,順便睇下條食街有咩新鋪頭開左見到呢間手作奶蓋小店都唔少人排隊,咁我都一於同朋友一齊試下啦有時睇menu得個名都唔知係咩黎,呢到好好圖文並茂,有講啲signiture飲品有咩component,咁就知道自己岩唔岩飲啦呢到啲鮮奶仲係到德國鮮奶,唔會用奶精,可以放心飲初凝芝多芒3.5拿鐵,見到咁大個menu係到介紹,緊係要試下啦飲一下啖最impress既係佢啲芒果真係勁甜,而且大大粒勁新鮮勁香。面頭芝士奶蓋好濃厚,配埋底下啲鮮奶飲一流!最緊要係飲完真係會飽肚呢杯叫黑白分明,其實係OREO芝士奶蓋,上面粒粒oreo碎,飲落去個時食到啲脆既oreo粒,勁有口感,好正!

呢到啲鮮奶仲係到德國鮮奶,唔會用奶精,可以放心飲

2022-01-11 42 浏览
旺角茶飲店超級多,不過奶蓋就唔係間間好飲,喺我心目中呢間一定係數一數二😚初凝.芝茶位於旺中1樓食街corner位好多款茶我都差唔多試過曬,款款好飲今次我就叫左芝士奶蓋玄米玉露甜度方面我一向走糖,一來感覺良好d無咁肥,因為芝士奶蓋已經夠甜,二來可以嗒真d個茶味,佢個茶濃得黎唔會苦,非常有茶香味而且甘甘地。另外奶蓋方面,夠芝士味之餘非常「杰」身厚實,即使少冰,亦唔容易同茶底混為一體,而店家標榜不用奶精,只用真才實料貴價德國鮮奶所製成,飲落非常安心一杯簡單茶飲,可飲到唔同層次,亦只售$28 真係抵到爛支持小店
初凝.芝茶位於旺中1樓食街corner位
好多款茶我都差唔多試過曬,款款好飲

今次我就叫左
芝士奶蓋玄米玉露

一杯簡單茶飲,可飲到唔同層次,亦只售$28
真係抵到爛
支持小店
  • 芝.玄米玉露
2022-01-09 43 浏览
今日係旺角做完野經開久未踏足嘅旺角中心,昔日學生時期最熱鬧嘅蒲點,心血來潮諗住入去行個圈,旺角除咗有經典嘅格仔鋪、潮鋪外,仲多咗食店corner 嚟引唔少本地小食店進駐。臨走之際諗住買兩杯手搖杯番去慰勞吓甜心,見「初凝。芝茶」標榜以德國鮮奶沖製而唔係用奶精,好似比較健康🙊🙊「初凝。芝茶」其中一款人氣產品梗係芝士奶蓋手搖杯,但小店有數10款品膳嘅飲品,花多眼亂,心大心細之際,店主伸出援手推介咗幾款人氣飲品😆☺️初凝芝。多芒3.5拿鐵🥭初凝芝。藍莓3.5拿鐵🫐兩款分別係用上唔同新鮮水果製成,每杯嘅漸層色都好吸晴,打卡一流,最底層以德國3.5鮮奶再入鮮果打成嘅奶昔,奶味香濃順滑,這大概就係鮮奶同奶精嘅分別,除此之外,creamy 嘅奶昔仲可以食到滿滿鮮果原肉,最頂層就係重點芝士奶蓋,鹹鹹甜甜夠creamy ,同鮮果奶昔係絕配👍🏻👍🏻

初凝芝。多芒3.5拿鐵🥭
初凝芝。藍莓3.5拿鐵🫐
外卖自取
呢間聽就聽過好多次🤣奶蓋好出名!但係今次就冇飲到🤪試咗芒果奶——————————————————————————————🥭多芒3.5拿鐵 $32首先芒果係打咗成蓉~就算少甜但甜度都頗高😅店家話奶係用德國鮮奶🥛都rich嘅🥢但係芒果肉嗰部份就可以更多d〰️雖然係咁但係佢都係一杯好飲嘅芒果奶!🤌🏻7.3/10 ——————————————————————————————#為食tips👻 佢哋啲奶真係好滑🤍佢哋係用德國鮮奶!真係可以trytry!!
🥭多芒3.5拿鐵 $32
#為食tips👻
2021-12-29 39 浏览
#fafafoodblog飲品 #fafafoodblog旺角 🍴激邪惡芝士黑糖珍珠鮮奶 36 蚊🧀🥛黑糖掛杯掛得唔錯 甜度適中 奶夠香濃 上層有邪惡既芝士奶蓋同 oreo碎 名乎其實夠哂邪惡😈 🍴期間限定 士多啤梨3.5 latte 500 ml 32 蚊 用左香濃既德國鮮奶🥛 底層有士多啤梨肉 士多啤梨汁同奶亦好夾 酸甜適中🍓上面既芝士奶蓋夠香濃 🧀 奶蓋同士多啤梨味都十分 match幾好飲#芝士奶蓋 #牛乳 #鮮奶 #士多啤梨 #黑糖珍珠Score 平均分 <7.7/10>Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻~~~~~~~~~~~~~#初凝芝茶 旺角彌敦道688 號旺角中心一期1 樓f86a鋪~~~~~~~~~~~~
🍴激邪惡芝士黑糖珍珠鮮奶 36 蚊🧀🥛

Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#初凝芝茶
旺角彌敦道688 號旺角中心一期1 樓f86a鋪
~~~~~~~~~~~~
2021-12-29
旺角中心交通方便歷史悠久簡稱"旺中'',商場早在80年代出售至IN至潮日韓大熱衣飾美容化裝,鞋襪精品等商店堪稱潮流之指南針,絕對是少女尋寶扮靚黃金地,近年興網購令店舖缩小轉營開設一些小食茶飲方便購物人仕。初凝、芝士多啤梨3.5拿鐵 $38🍓🥛底層由新鲜士多啤梨果肉打成漸变顏色,濃濃嘅奶香幼滑店舖標榜吾用奶精條配精選用德國3.5牛奶,面層蓋上自家條製咸香芝士奶蓋果味清甜。初凝、芝宇治抹茶orea $32🍵🥤抹茶不太苦瀝濃香溝上芝士奶蓋咸香、加上orea餅碎,3重口感在口腔內爆發超正👍🏻整體而言店舖用料十足價錢合理甜度適中,成杯手搖茶飲飲完仲有厚厚嘅芝士奶蓋淨返可以慢慢食😄

初凝、芝士多啤梨3.5拿鐵 $38🍓🥛

初凝、芝宇治抹茶orea $32🍵🥤
2021-12-17 41 浏览
旺中係一個掃街嘅好地方,小小嘅商場入面充斥住唔同嘅美食小店。今日就同次子黎左依度搵食,去到一樓嘅美食區,未開始食野就升買左兩杯野飲。見到初凝 標榜住”只用德國鮮奶,不用奶精"當堂心心眼😍個號碼牌都好心思所以我地就揀左一杯芝士奶蓋金鳳茶王,走甜,常溫。芝士奶蓋,超濃郁奶香味,飲得出係鮮奶嘅奶香,彷彿去左養場即場揸牛奶咁呀🥰而且,金鳳茶王茶底不錯,走甜可以品嚐到茶味本來嘅甘香。芝士奶蓋配上金鳳茶王係一個永不失敗的組合。另一杯次子本身想揀柳橙冰綠,可惜當日冇橙汁,所以叫左西柚冰綠,微甜,少冰。下次有機會要再試返柳橙冰綠。西柚味唔會苦澀,但由於我地驚會太酸,所以依杯叫左微甜。甜酸度剛剛好,解渴一流!而且每一啖都有果肉,真是西柚唔係呃人☺️呢間小店仲支援好多支付方式,仲可以網上落單,超方便MENU上面提及有不同嘅優惠,當中有一項叫”每日任務” ,好奇之下問左職員係咩黎,職員話間歇性會有活動可以參與。

見到初凝 標榜住”只用德國鮮奶,不用奶精"
當堂心心眼😍

個號碼牌都好心思

所以我地就揀左一杯芝士奶蓋金鳳茶王,走甜,常溫。

呢間小店仲支援好多支付方式,仲可以網上落單,超方便

2021-12-15
2021-12-16 38 浏览
平時好少會黎旺中 但聽講開左間飲芝士奶蓋既手搖 真係好想試下🤤 咁今日就黎左啦 初凝·芝茶💛 雖然旺中有好多舖頭 但跟住啲號碼都好易搵到~ 見到個Menu都心大心細 好多都好想試😍佢都有啲招牌推薦比客人 最後同朋友揀完啦 落完單就拎住呢個牌等 係8號仔🤭 我地揀左2杯都係有奶蓋起面既 呢間係用德國鮮奶 唔用奶精呀👍🏻 全部飲品仲可以揀常溫 好好呀急不及待就想試啦🤤 朋友揀左呢杯初凝芝·四季春烏龍 $28朋友揀左走甜走冰 奶蓋一啲都唔少呀 厚厚既起面好滿足嘅感覺😌 茶味香濃 奶蓋傑身又唔會好膩 好味😋 激邪惡芝士黑糖珍珠鮮奶 $38我就揀左呢杯好邪惡架🙈 甜度冰度都係固定 黑糖掛起杯邊視覺效果已經好治療🤤 表面除左芝士奶蓋仲有Oreo碎起面 好正呀好正呀好邪惡呀😋 淨係飲黑糖珍珠可能會有點甜 但加埋鮮奶就會岩岩好 好味呀😋最後都係忍唔住打開個蓋食佢啲芝士奶蓋同埋Oreo醉🙈 一啖一啖咁食真係好好味好幸福呀🥰

見到個Menu都心大心細 好多都好想試😍
佢都有啲招牌推薦比客人