餐厅: 盈館
资讯:

2024-11-26 1140 浏览
旺角食肆选择多,但盈馆嘅点心及菜式都好新颖🫖而且座落于创兴广场,地点好方便,啱晒一家大细嚟饮茶👨‍👩‍👧‍👦今次我哋三个人点咗八个菜,每样都各有特色✨🔸八味翡翠豆腐较特别嘅菜式,炸豆腐入边酿菜,食落香脆新鲜😋🔸芝士鲜虾腐皮卷🍥热辣辣,卜卜脆🔸椒盐鱿鱼须🦑呢个坚好食🤤炸得完全唔㶶,加上椒盐,非常惹味🔸龙趸蒜香蒸饭 超大份!适合六至八人享用,龙趸肥美🐟饭亦蒸满荷叶香🌿好清新🔸避风塘脆茄🍆香辣惹味🔥我哋仲点埋鲜虾菜苗饺🥟、手削牛肉陈皮肠、明炉蜜汁叉烧包,份量足料十足,保留传统口感☕️📍盈馆 (旺角)旺角弥敦道601号创兴广场7楼

今次我哋三个人点咗八个菜,每样都各有特色✨

🔸八味翡翠豆腐
较特别嘅菜式,炸豆腐入边酿菜,食落香脆新鲜😋

🔸芝士鲜虾腐皮卷🍥热辣辣,卜卜脆

🔸椒盐鱿鱼须🦑
呢个坚好食🤤炸得完全唔㶶,加上椒盐,非常惹味

🔸龙趸蒜香蒸饭
超大份!适合六至八人享用,龙趸肥美🐟饭亦蒸满荷叶香🌿好清新

🔸避风塘脆茄🍆香辣惹味🔥

📍盈馆 (旺角)
旺角弥敦道601号创兴广场7楼