餐厅: 一鍋堂 (XX Arcade)
资讯:

2024-05-17 207 浏览
首度嚟到旺角一锅堂☺️,我马上感受到店内特别嘅气氛!各处细节处处呈现出香港火锅嘅文化风情,充满人情味😜!而且店内光线足够,环境整洁,非常舒适😎。平时火锅店多数都系选择重口味嘅汤底,但今次我决定拣一锅堂嘅「咸菜胡椒猪肚汤」!😇汤嘅味道香浓入心,而且饮到嚟好有厚度,即刻就感受到𠮶一股鲜美嘅猪肚味涌上嚟,捧返位消噏,真系非常越❗汤底美味,滋味浓郁!🍲胡椒味非常香,搭配猪肚汤,唔系一般嘅鲜美可言!头道菜黎嘅就系「美国封门柳肉拼美国牛脷心托」,肉质超优、美味,食落口即化,而且配上咸菜猪肚汤,效果更佳,足以开展一场味蕾嘅飨宴!😉有咩讲得过呢!肉质味美爽口,肉汁充足,食得出高质嘅感觉!🤩跟住就系「香茜墨鱼丸」,墨鱼丸弹牙带嚼劲,食到香茜嘅独特香味,配埋火锅汤底🍲🍲一饮,好食到无法抗拒!墨鱼丸质地松软弹滑,食落去成口香茜味,真系有种返咗厨房嘅感觉🦑😋!再嚟系「凉拌海带丝」。海带丝口感爽脆,味道清新,配埋度火锅真系一绝,你绝对会爱上佢呢种口感!👌海带丝脆涩得流连忘返!而且整道菜色泽鲜艳,劲吸引!🍃👌最后我哋点嘅「羽衣甘蓝」,营养丰富,食落口清爽爽口,冇得输!羽衣甘蓝爽口清甜,一啖落肚,韧性十足!🥬👍食完一
最后我哋点嘅「羽衣甘蓝」,营养丰富,食落口清爽爽口,冇得输!羽衣甘蓝爽口清甜,一啖落肚,韧性十足!🥬👍食完一口,即刻觉得消了滞,特别舒服和畅快。爽爽口口,haha 😊
整体嚟讲,一锅堂值得一试,不仅仅是因为佢嘅食物新鲜美味,更重要的是佢嘅服务质素和周到。如果你都想尝试下真正的香港火锅,𠮶么你一定要嚟试试一锅堂,我保证你不会失望的!🙌