2023-07-02
呢排对拉面几有兴趣 所以呢晚又揾咗啲特别嘅拉面店食啦🐮 一睇个餐厅名就知主打拉面上面嘅牛肉啦 呢日系星期五 加上拉面店座位有限 所以门口都排咗条小人龙😮烧牛肩胛拉面有三款汤底可以选择 我拣咗香葱酱油汤🍜 汤底唔会好重碱水味 饮落口唔会得个咸字 仲同幼身拉面几夹 几钟意佢嘅牛肩胛 烧得好香 而且唔会太熟 唔会好韧咬唔开😉慢煮安格斯牛小排浓虾汤沾面呢碗系粗身拉面 食落口粗度几似乌冬 但相对较有咬口😚 我就钟意呢个沾面多啲 可能系本身我个人偏好粗面挂汤嘅口感多啲😛 安格斯牛小排慢煮过 再放入热辣辣嘅沾面汤入面可以更加半生熟 呢个浓虾汤呈橙红色 味道好浓郁 仲有啲樱花虾喺入面 鸡软骨饺子呢间拉面店有好多款饺子选择 比较特别嘅有苦瓜饺子或者wasabi饺子🥟 不过呢晚就食佢嘅新产品鸡软骨饺子 有鸡软骨令到馅料多咗爽脆嘅口感饮品乌龙茶同罐装啤酒都系好夹呢间餐厅嘅氛围同食物 呢度嘅啤酒仲要系Kirin🍻虽然呢次冇拣到有和牛嘅拉面 但系牛肉嘅质素都有中上质素🥰 难怪大家要排队都嚟帮衬呢间拉面小店
烧牛肩胛拉面
慢煮安格斯牛小排浓虾汤沾面