2024-07-08 435 浏览
孖啡系旺角呢头都算出名嘅board game cafe,我好耐之前都同朋友去过,今次咁岩系旺角睇戏前要食lunch就再黎左呢到~呢到嘅装修都同之前差唔多,多卡位,位置阔落好坐👍🏻然后我地系lunch menu拣左两个意大利粉,都系海鲜野😂龙虾汁海鲜意大利粉 🦞🍝龙虾汁海鲜意大利粉真系几惹味,香浓嘅龙虾汁扑满整碟意粉,味道丰富而且好浓郁👍🏻里面嘅海鲜唔少,有带子、虾同埋青口,全部都算新鲜!意粉煮得岩岩好,唔会过硬或者过烂,满意!软壳蟹黑松露意大利粉 🦀一上菜见到只软壳蟹好大只 接近有手掌咁大😱黑松露酱嘅香几吸引,意大利粉都系同样煮得岩岩好,吸收咗黑松露酱,口感丰富!不过只蟹就唔算好新鲜,主要系炸得比较脆~咁岩见到隔离枱有人嗌左All day,好大碟好似几吸引咁,可能下次食All day会更岩自己🤤花茶:薰衣草,茉莉花,柠檬马鞭草 🌸 见佢menu写呢款花茶可以改善失眠就试下😂花茶好清新,明显闻到薰衣草香味,再加上茉莉花嘅清香,唔会太甜,柠檬马鞭草仲带有少少酸味,整体上饮落去非常舒爽👍🏻特别钟意佢系持续有蜡烛烧住加热,令到个花茶keep住个温度👍🏻青苹果梳打 🍏🥤青苹果梳打系另一款清新嘅

龙虾汁海鲜意大利粉 🦞🍝

软壳蟹黑松露意大利粉 🦀

花茶:薰衣草,茉莉花,柠檬马鞭草 🌸

青苹果梳打 🍏🥤
青苹果梳打系另一款清新嘅饮品~特别钟意梳打水嘅气泡感再配上青苹果嘅香味和酸甜,真系好适合呢排咁热嘅天气🙈每一啖都带有青苹果嘅香味,轻轻松松解渴👍🏻