2024-02-09
喺旺角六点零钟收工,就睇吓有咩嘢食,竟然见到咁早时间都要人排队嘅餐厅,横掂都未肚饿住,就顺便排埋队试一试吓😚呢度个老细非常好服务,喺我哋排队𠮶阵都已经落埋单,咁我哋基本上坐低就会省却一啲等候嘅时间⏰🙏🏻呢间主要系食汤饭,啱晒而家咁嘅天气😚我就拣咗要花胶鸡煲翅都系$138,豪一豪佢,咁我个人就拣咗龙虾汤泡饭,惊唔够食,所以我哋再叫多个鹅肠拼黑毛猪做小食🤤咁首先个鸡煲上嚟就非常夸张,佢系半只鸡完整咁上😆再加埋浓厚嘅花胶鸡汤,就咁饮啖汤都觉得值回票价了😍除咗有香浓嘅鸡汤味仲有厚厚嘅质感,基本上感觉就系骨胶原爆灯😝而且只鸡仲非常嫩滑,再加上佢呢个自制辣椒豉油,两者加埋真系天衣无缝😚而另外𠮶个龙虾汤泡饭都非常足料,除咗有多款海鲜之余,仲有食极都有嘅鸡柳😋个汤都基本上有龙虾嘅鲜味,捞埋饭食劲快可以食完一碗😚鹅肠拼黑毛猪虽然系白灼,但系只要加佢呢个自制辣椒豉油,就可以将呢样小食升华几倍,所以基本上呢度应该好少中伏,难怪咁早已经排晒队除此之外,呢度啲嘢饮都超级大杯,唔使悭住饮大啖大啖饮就劲爽😜到我哋食完嘢出面都基本上仲排紧长龙,就知呢间嘢喺旺角都有唔错嘅地位了,下次经过都会继续想食👍🏻👍🏻