早几日,我明明计划好行程,谂住俾个小惊喜佢。点知见到面时表示一阵约咗人俾啲嘢人哋,所以不能走太远。佢话我可以话事食乜,但不要食太贵。我就系呢区找一间食评唔错、平民价钱、又不用等位嘅餐厅。这间餐厅,应该符合晒以上要求吧?日式咖喱鸡肉蛋包饭 (HK$70).香滑蛋包,淋上大量的咖喱汁,咖喱汁有香浓香料味,入口不辣微甜,不错.配多件鸡肉、薯仔、青萝卜和红萝卜,煮得入味好食呀 (不过有人不喜欢食红萝卜,因为佢俾咗我食😂).感觉呢个比上面𠮶款少饭一点,男人食可能不够饱和风海鲜芝士蛋包饭 (HK$72). 香滑的蛋包住了多只虾、蟹柳粒、拉丝的芝士,面头淋上蛋黄沙律酱,做出甜甜味道.我叫少饭,但碟里都几多饭㖞!*柚子蜜青柠水 (跟餐热饮+HK$12).呢款饮品几特别,第一次见.明明系我饮的,但佢自动地去笃青柠,搅匀底下啲柚子蜜😍,又帮我饮一啲去😂

日式咖喱鸡肉蛋包饭 (HK$70)
.感觉呢个比上面𠮶款少饭一点,男人食可能不够饱

日式咖喱鸡肉蛋包饭

和风海鲜芝士蛋包饭 (HK$72)
.我叫少饭,但碟里都几多饭㖞!
柚子蜜青柠水 (跟餐热饮+HK$12)
.呢款饮品几特别,第一次见

2021-11-05
日式咖喱鸡肉蛋包饭