2024-12-06
经开旺角见到门口好多人排队,舖入面又坐满人,食物价钱又唔算贵,就即管试吓,虽然人多但都好快就有位👍🏻我哋order 咗👍🏻排骨葱油拌面 $42猪扒炸得好松脆,上枱时已经切件,外脆内软,肥瘦度啱啱好,咬落唔会好油腻;面质弹牙👍🏻酱汁唔会过咸👍🏻面都唔会太干身👍🏻👍🏻生炒鸡扒汤面 $42鸡扒外脆内软,肉质唔干👍🏻汤底好清甜,好香菜味 & 干蒜味😋汤面面质浸得耐都唔会黏口👍🏻👍🏻招牌生煎包(两只)$20 必食😋生煎包上枱热辣辣,表面有芝麻&香葱,一口咬入真系一口爆汁🤤劲多汤汁🤤不过外皮有少少厚 ,都几有层次👍🏻👍🏻蟹黄生煎包(两只)$38一分钱一分货👍🏻蟹皇满满🤤劲多汁,淡淡蟹味渗出🤤呢个真系超正👍🏻原味上海小笼包(四只)$40同生煎包有得挥👍🏻外皮厚薄适中👍🏻味道口感,完全唔同生煎包,唔会抢咗生煎包味道,口感丰富👍🏻手工豆沙锅饼 $28 必试😋同我出边食𠮶啲豆沙锅片完全唔同,淡淡豆沙甜味,绝对唔会过甜👍🏻值得一试👍🏻我最钟意嘅就系佢任饮豆浆🤩消费网$60就可以任饮,豆浆口感劲rich, 好有豆香味👍🏻真心值得encore 👍🏻我会再去食
我哋order 咗
👍🏻排骨葱油拌面 $42
👍🏻生炒鸡扒汤面 $42
鸡扒外脆内软,肉质唔干👍🏻
👍🏻招牌生煎包(两只)$20 必食😋
👍🏻蟹黄生煎包(两只)$38