2016-07-04
假日前夕嚟到旺角食饭必然要排队等位,努力揾紧少人排队既餐厅之制,见到越朝竟然无人等,里面仲有一张吉枱发达呀,唔洗等就有得食。但喺门口企咗几分钟,叫咗几声唔该都无侍应可以抽身嚟理下我地,再睇睇入面得3个侍应又要落单又要送菜,我地见餐厅既环境又几靓下,食物又好吸引,咁唯有耐心等下啦。但喺等既期间,睇见已经有好几班谂住帮衬既客都无耐性咁离开咗。软壳蟹米纸卷 配有特配既酱汁,好夹好好味。米纸口感好好,一咬即开唔会硬大头虾冬荫公超大只大头虾,厨师仲好细心界开咗小小虾壳,等客人可以更容易碌壳食到虾肉赞。虾肉有口感,鲜味之如仲入哂冬荫公味。冬荫公汤唔太辣配上大虾味,一流推香矛猪颈肉捞檬檬粉一旧旧痴埋一旧,整唔散。味道一般,都系靠酸汁味。越式生菜包味道普普通通,肉碎唔够香,份量小只得4块生菜越朝炒饭味道尚可虾饼味道ok冻滴咖啡热饮会好味好多,一倒入冰咖啡味淡到无味,可能太多冰。但对比越南正式既滴溜咖啡就没得比,味道差好远要28蚊唔太值,无特别总括嚟讲,餐厅食物都有3粒星,但缺乏人手,喺客人心过服务必有唔多唔少扣分吧。
软壳蟹米纸卷
配有特配既酱汁,好夹好好味。米纸口感好好,一咬即开唔会硬 大头虾冬荫公
冬荫公汤唔太辣配上大虾味,一流推 香矛猪颈肉捞檬
檬粉一旧旧痴埋一旧,整唔散。
味道一般,都系靠酸汁味。 越式生菜包
味道普普通通,肉碎唔够香,份量小只得4块生菜 越朝炒饭
味道尚可 虾饼
味道ok 冻滴咖啡
热饮会好味好多,一倒入冰咖啡味淡到无味,可能太多冰。
但对比越南正式既滴溜咖啡就没得比,味道差好远要28蚊唔太值,无特别 总括嚟讲,餐厅食物都有3粒星,但缺乏人手,喺客人心过服务必有唔多唔少扣分吧。