2021-11-02
妈咪鸡蛋仔一向都几出名,旺角分店呢排换左新铺门面好醒目靓仔,好易揾岩岩开铺就过黎买,前面有妈妈有住仔仔黎食,话原来搬左黎呢个位😆睇黎棒场客几多鸡蛋仔既口味系我见过最多既店舖👍🏻有成廿款口味😍咸味都有成七款,仲要款款都好吸引!!不过我地食完lunch,所以叫左甜味:🍋法式柠檬芝士鸡蛋仔即叫即整,保持食物新鲜热辣😆见到店内既环境都好干净企理👍🏻👍🏻等左阵鸡蛋仔终于出炉😍店员会将新出炉既鸡蛋仔放系风筒口吹风确保鸡蛋仔变脆包装都好简洁,而且有手抽方便拎法式柠檬芝士鸡蛋仔,入口有淡淡柠檬香🍋味道酸酸甜甜,配埋芝士既奶香,芝士同柠檬既配搭有惊喜🥰柠檬清新既解芝士既奶腻,又减淡左鸡蛋仔既甜令成个鸡蛋仔既味道都唔会好甜好腻,反而配埋淡淡柠香同奶酪既乳香🧀️口感方面一上手系热辣辣,真系唔同啲,鸡蛋仔都系新鲜出炉最好食!👍🏻😆咬落去外脆内软,外皮唔会太厚太硬,刚好用力就碎另外粒粒都系一半空心一半内馅,内馅咬落既软又嫩,带微微湿润,所以食落唔会好易口干🥰我地仲叫左杯抹茶豆腐花牛乳🍵🥛估唔到特饮都几有惊喜😍抹茶味道够浓够香,但又唔会饮到成口茶粉牛乳好rich令到成杯特饮口感够浓厚又伴随住淡淡乳香豆腐花都好滑好嫩
妈咪鸡蛋仔一向都几出名,旺角分店呢排换左新铺
门面好醒目靓仔,好易揾
鸡蛋仔既口味系我见过最多既店舖👍🏻
有成廿款口味😍咸味都有成七款,仲要款款都好吸引!!
不过我地食完lunch,所以叫左甜味:🍋法式柠檬芝士
鸡蛋仔即叫即整,保持食物新鲜热辣😆
见到店内既环境都好干净企理👍🏻👍🏻
包装都好简洁,而且有手抽方便拎
法式柠檬芝士鸡蛋仔,入口有淡淡柠檬香🍋
味道酸酸甜甜,配埋芝士既奶香,芝士同柠檬既配搭有惊喜🥰
柠檬清新既解芝士既奶腻,又减淡左鸡蛋仔既甜
咬落去外脆内软,外皮唔会太厚太硬,刚好用力就碎
我地仲叫左杯抹茶豆腐花牛乳🍵🥛
牛乳好rich令到成杯特饮口感够浓厚又伴随住淡淡乳香
豆腐花都好滑好嫩,配埋抹茶牛乳增添口感同埋淡淡既豆香👍🏻
总括而言,鸡蛋仔口味多,点食都唔会厌
而且即叫即整热辣辣够新鲜,黎紧一定会试埋其他味道😍😍😍