抓紧圣诞节假期的尾巴约男朋友去Chill下,去旺角行街,唔知食咩好,男朋友提议去朗豪坊顶楼食semi buffet dinner,慢慢食慢慢吹水,够晒开心。一入座侍应已会问想要咩主菜,叫得Bistro Bloom by Mr. Steak,一于试下佢既牛扒先。叫咗极黑和牛板腱扒,除咗main dish 要下单外,其他食物,比如沙律﹑海鲜﹑甜品﹑餐汤等都可以喺自助吧领取。沙律同甜品都有唔少种类,其中包括薯仔沙律、蟹子蛋沙律、粟米羽衣甘蓝沙律等;甜品有草莓慕丝蛋糕、tiramisu 、牛乳布甸等等,海鲜主要以冻虾﹑青口、蚬为主。是日餐汤为蘑菇汤,饮落暖和,当中仲有唔少蘑菇颗粒,口感浓厚。<极黑和牛板腱扒配法国拉克莱特溶岩芝士> (跟红/白酒一杯) $348同男朋友分别点了7成熟同埋全熟,牛扒份量足,有成7﹑8旧,7成熟牛扒肉质呈粉嫩红色,咬落时肉汁并发出来,同时富牛油香,嫩滑高质,配菜有烤马铃薯,甘笋同羽衣甘蓝。上菜时侍应会淋上法国拉克莱特溶岩芝士,我同男朋友都忍唔住影相打卡。视觉效果十足,芝士味道咸香,趁热和牛扒同食,味道更为香口。🥰食牛扒就拣咗红酒,红酒味香易入口,同牛
同男朋友分别点了7成熟同埋全熟,牛扒份量足,有成7﹑8旧,7成熟牛扒肉质呈粉嫩红色,咬落时肉汁并发出来,同时富牛油香,嫩滑高质,配菜有烤马铃薯,甘笋同羽衣甘蓝。上菜时侍应会淋上法国拉克莱特溶岩芝士,我同男朋友都忍唔住影相打卡。视觉效果十足,芝士味道咸香,趁热和牛扒同食,味道更为香口。🥰食牛扒就拣咗红酒,红酒味香易入口,同牛扒好鬼夹。