6天前 0 浏览
我去咗旺角新世纪广场嘅四季椰林,试咗佢哋嘅招牌椰子鸡火锅,真系好有惊喜!🥥 餐厅嘅环境好舒服,即刻觉得自己好似去咗海南岛咁🌴 最特别系佢哋嘅汤底用咗4个椰子1锅汤,完全唔加1滴水,真系好清甜,仲好滋补添😍 ✨原味椰子鸡 $298 呢个椰子鸡真系招牌中嘅招牌,汤底清甜到不得了,饮落好滋润,完全冇味精嘅感觉🐔 鸡肉用咗海南文昌鸡,肉质嫩滑得嚟又唔会太肥,食落好有鸡味,真系好正😋 最钟意佢个汤底,饮完觉得成个人暖笠笠🤤 ✨贵州红托竹荪 $78 竹荪系火锅嘅好拍档,呢度嘅竹荪好新鲜,吸收晒椰子鸡汤底嘅精华,食落好爽脆😍 最特别系佢个口感,滑溜得嚟又带少少韧性,真系好有层次感👌 食完觉得好满足💖 ✨手打黒虎虾滑 $68 虾滑真系手打嘅,食落好弹牙,仲有啲虾粒喺入面,口感好丰富🦐 最钟意佢个鲜味,完全冇添加剂嘅感觉,食落好自然,真系好正😋 配埋椰子鸡汤底,鲜味更加突出🤤 ✨中山脆皖鱼片 $58 鱼片切得好薄,煮几秒就食得,肉质鲜嫩得嚟又带少少脆口,真系好特别🐟 最正系佢个鲜味,完全冇腥味,食落好清😍 ✨金牌非遗腊味煲仔饭 $118 煲仔饭系呢度嘅另一招牌,腊味
餐厅嘅环境好舒服,即刻觉得自己好似去咗海南岛咁🌴

✨原味椰子鸡 $298
最钟意佢个汤底,饮完觉得成个人暖笠笠🤤

✨贵州红托竹荪 $78
最特别系佢个口感,滑溜得嚟又带少少韧性,真系好有层次感👌
食完觉得好满足💖

✨手打黒虎虾滑 $68
虾滑真系手打嘅,食落好弹牙,仲有啲虾粒喺入面,口感好丰富🦐
最钟意佢个鲜味,完全冇添加剂嘅感觉,食落好自然,真系好正😋
配埋椰子鸡汤底,鲜味更加突出🤤

✨中山脆皖鱼片 $58
最正系佢个鲜味,完全冇腥味,食落好清😍

✨金牌非遗腊味煲仔饭 $118
煲仔饭系呢度嘅另一招牌,腊味嘅香气扑鼻而来,饭粒煮得啱啱好,带少少焦香😋
最特别系佢个腊味,肥瘦适中,入口即化,配埋饭食真系一流🤤

🎶🎶🎶
Indulge in a nourishing coconut chicken hot pot at Four Seasons Coconut Grove, where every bite is a taste of Hainan.
From their signature coconut chicken to handcrafted shrimp paste, this cozy spot in Mong Kok offers a wholesome and delicious dining experience.