第三站

Station 3 Cafe
2023-06-24 42 浏览
今日去咗旺角呢一间Cafe度同朋友倾偈,餐厅位置位于旺角地铁站附近行大概7分钟到就去到,位置嚟讲都算系非常方便,亦都非常容易揾到!我哋今日系大概下午时间去,都可以食到佢嘅lunch set, 我哋决定两个人share两个唔同嘅餐,再加多一份小食咁!首先要介绍嘅有佢嘅蟹肉杂菌忌廉阔条面,一上我同朋友都哗一声,我谂我呢一个价钱都会比咁多蟹肉,我同朋友都非常钟意食蟹,觉得非常抵食!杂菌忌廉阔条面亦都做得唔错果汁配埋个意粉其实好match! 再加埋喺上面嘅蟹肉一齐食,简直系Perfect! 另外都想推介佢嘅黑松露带子鲜菌意大利饭,意大利饭嘅软硬度控制得非常好,唔会有太生嘅情况出现,我同朋友都非常钟意佢嘅口感,非常高级配埋黑松露嘅味道!带子就非常鲜甜,食得出佢非常新鲜!我哋就再加多左个日式饺子,饺子非常香脆,咬落去亦都有汁!好juicy抹茶牛奶咖啡呢个配搭都做得唔错,个人嚟讲比较钟意食绿茶,所以觉得呢一个咖啡嘅味道冲得非常好,咁落去都唔会有太甜嘅情况,我觉得啱啱好!最后食埋件cake!下次返嚟会再帮衬食其他嘢!餐厅环境亦都非常好有唔同嘅卡牌俾朋友玩,我哋今次就冇玩到,下次一定要返嚟玩吓