最近行旺角,去咗试吓间老字号嘅越南菜馆,好多杂志报纸都报道过佢哋,而且重点系佢哋价钱一啲都唔贵。🤣今次特登试咗几样佢哋嘅招牌菜式,睇吓佢哋保唔保持到水准先。🤣**双虾拼滑鸡配椰汁酸汤檬粉**个汤底用鸡骨熬,足料到不得了,饮落去够晒鲜甜,仲有阵阵椰香,真系好正。个酸味又唔会太过,啱啱好刺激味蕾,越饮越开胃,我成碗汤都饮晒,啲檬粉都捞埋啲汤汁食,正呀!🦐**招牌软壳蟹配黄姜饭**软壳蟹炸得金黄香脆,蟹肉鲜甜多汁,咬落去卜卜脆,简直系人间美味。个黄姜饭,饭粒粒粒分明,仲带有阵阵黄姜嘅香气,唔会太浓烈,个份量都几足。🦀呢个套餐仲配埋两款小食。第一个系「无骨凤爪沙律」。第二个系「手撕鸡檬纸卷」。呢个檬纸卷,手撕鸡肉嫩滑,配埋檬纸嘅清新,简直系画龙点睛。🤤**(新鲜自家煲) 龙眼花蜜茶**龙眼味好浓郁,甜甜哋,仲带有阵阵花香,饮落去好舒服,啱晒而家天气润下喉咙。而且系用新鲜龙眼煲嘅,饮得出个诚意。🤗越男仔 (旺角)旺角广华街2-20号翠园大楼二期地下5号舖

**双虾拼滑鸡配椰汁酸汤檬粉**

**招牌软壳蟹配黄姜饭**

**(新鲜自家煲) 龙眼花蜜茶**

越男仔 (旺角)
旺角广华街2-20号翠园大楼二期地下5号舖