2024-06-05 48 浏览
3 Course DinnerStarter➕Main Course❣️牙车快沙律牙车快其实系越南嘅一种沙律,「牙」系越语的「鸡」,「车快系指沙律; 配上洋葱、椰菜丝和芽菜等,份量十足😋加埋酸酸甜甜嘅特色酱汁,味道不错❣️手撕鸡檬纸卷檬纸卷系越南菜特色小食之一,外皮十分烟靭,包住檬粉青瓜丝生菜丝等,面上铺满手撕鸡👍一啖一个好满足❣️牛➕猪pho生牛肉+烤牛肉+猪颈肉+猪扒配红蕃茄汤檬粉啱晒食肉嘅朋友😆生牛肉薄薄一片,食落好够肉味;炸猪扒和猪颈肉鲜嫩多汁,口感好嫩滑;蕃茄汤底用鲜蕃茄牛仔非常浓郁,酸酸甜甜劲开胃❣️镇店四鸟檬粉脆鸡皮+手撕鸡+滑鸡件+香脆鸡配清鸡汤檬粉今次试吓呢个招牌之一,面上铺满各种口味嘅鸡,份量超级多🤩食晒一碗真系超级饱~脆鸡件和鸡皮炸得好香脆,一次过满足钟意食鸡嘅朋友,我拣咗清鸡汤,汤底清甜👍❣️小食拼盘拼盘有手撕鸡檬子卷、黑糖凤爪、沙律和春卷,份量够晒几个朋友仔share食,最钟意黑糖凤爪,爽口弹牙,店家已去骨食落好方便
3 Course Dinner
Starter➕Main Course