2022-09-28 169 浏览
川庄🌶系我朋友偶然带我黎食嘅四川菜馆,食过之后就一试难忘🫢,之后同朋友想食辣个阵都会黎返川庄食😋水煮鱼🌶🐟呢个水煮鱼真系直击我灵魂嘅一道菜,因为我真系食辣无数,呢间嘅水煮鱼真系好高质。首先佢辣度有分1-5,我同朋友自问都食得辣,但我地叫2度辣🌶🌶已经食到我地出晒汗🥵,好够麻好够辣,味道亦好香好浓,唔系死咸嘅味道。配菜亦十分足料,我同朋友两个人食都食唔晒要打包🤣另外值得一提嘅系,平时水煮鱼同水煮牛,好多人都会选择困难唔知叫咩肉好,呢间最好既地方就系可以先叫水煮鱼或牛,系配料度再加鱼或牛肉,咁就可以大鱼大肉啦😆😆😆酸辣土豆丝🥔土豆丝十分爽口,比起辣会比较偏酸多啲,我自己本人唔太钟意食咁酸,就叫左店员少酸,少酸后味道岩岩好!😋平时出去食冷盘小食最怕唔够冻,食落去又暖暖地咁😔呢个土豆丝就够晒冻,食落去唔会怪异,作为开胃小菜黎讲真系唔错既选择黎😝酱烧虾球🍤呢个系好surprise到我,因为呢道菜系我朋友极力推介下先叫左,我本身对酱烧呢类菜其实唔太感兴趣,但到上菜个阵摆盘已经吸引到我目光,食落去包住虾球嘅外层十分脆口,酱汁虽浓但又唔会盖过左虾本身既鲜味,不过上黎个阵太热我好蠢咁辣亲个嘴😂🤣

水煮鱼🌶🐟
配菜亦十分足料,我同朋友两个人食都食唔晒要打包🤣

酸辣土豆丝🥔

酱烧虾球🍤