2023-02-16
Foodie IG @foodpilgrimage.gps ➲旺角 红豆烘焙 今次去咗华美大厦店,15:00 出炉,15:30来到时,原味布甸包同朱古力布甸包都仲有,仲见到有新出嘅布甸泡芙,一样有原味同朱古力味。➳ 原味布甸包 ⁽⁹/¹⁰⁾Size 较嘉多娜大个啲,布甸浆固体啲,浅黄色,唔会一切就漏晒出来,口味清新啲,云尼拿味都好出但唔腻。法包好脆口,法包皮都唔会太过薄身,啱啱好,面包同布甸浆比例刚刚好。➳ 原味布甸泡芙 ⁽⁷/¹⁰⁾同布甸包一样嘅馅,泡芙皮唔系太脆,有啲似食紧沙翁,都几大个。简布甸包定系布甸泡芙,就睇下你系想布甸配法包定泡芙嘅口感。个人觉得嘉多娜嘅布甸+ 红豆烘焙嘅包体,呢个配搭最好食,包脆得来唔漏。⤵ @redbeanbakery红豆烘焙 (华美大厦) (旺角)旺角上海街520A-522号华美大厦地下A2-A3号舖√ 旺角站E1出口, 3分钟步行√ Walk-In#hkfood #hkrestaurant #hkcafe #cafehk #hk #hkfoodie #hkfoodblogger #hkcoffee #hkcoffeeshop #coffeeinhon
➲旺角 红豆烘焙
➳ 原味布甸包 ⁽⁹/¹⁰⁾
➳ 原味布甸泡芙 ⁽⁷/¹⁰⁾
简布甸包定系布甸泡芙,就睇下你系想布甸配法包定泡芙嘅口感。
⤵
@redbeanbakery
红豆烘焙 (华美大厦) (旺角)
旺角上海街520A-522号华美大厦地下A2-A3号舖
√ 旺角站E1出口, 3分钟步行
√ Walk-In
#hkfood #hkrestaurant #hkcafe #cafehk #hk #hkfoodie #hkfoodblogger #hkcoffee #hkcoffeeshop #coffeeinhongkong #cafeholic #foodblog #foodblogger #foodreview #influencernetwork #香港美食 #香港食评 #油麻地美食 #旺角美食 #布丁包 #法式布丁包 #布甸包 #法式布甸包 #红豆烘焙 #frenchpudding #cremebruleeinbread #puff