2024-06-05
今日放假就进去呢间文青feel嘅特色咖啡店享受下西式下午茶啦✅和风大虾牛油果沙律✅香煎带子黑松露忌廉烩扁意粉✅士多啤梨麻糬梳乎厘班戟配士多啤梨雪糕开首呢个大虾牛油果沙律,真心开胃。系跳脱传统嘅沙律类型。虾弹牙带甜,牛油果滑顺,充满绿意同新鲜嘅感觉🥬🍤。跟住就轮到我最期待嘅香煎带子黑松露忌廉烩扁意粉,带子烧到微焦,忌廉味香滑😋。喜欢黑松露味嘅朋友千祈唔好错过啊!!最后士多啤梨麻糬梳乎厘班戟配士多啤梨雪糕,呢个真系味道同画面都完美🍓🍧,蛮少见梳乎厘会配麻糬嘅,超级特别,搭上雪糕就更系完美,甜中带软绵感觉😽。总结嚟讲,呢三款唔同类型嘅食物都已经令我撑到爆🤰,睇似份量唔多,但饱足感满格👍。食物嘅口味十足,而且店铺环境舒适干净,都真系太适合嚟这度享受悠闲的下午茶啦!
✅和风大虾牛油果沙律
✅香煎带子黑松露忌廉烩扁意粉
✅士多啤梨麻糬梳乎厘班戟配士多啤梨雪糕 开首呢个大虾牛油果沙律,真心开胃。系跳脱传统嘅沙律类型。虾弹牙带甜,牛油果滑顺,充满绿意同新鲜嘅感觉🥬🍤。