2017-10-20
忙完midterm当然要揾好野食慰劳自己,系旺角误打误撞入左呢间cafe。入面环境几舒服,每个位都有得叉电,好贴心亦有啲board game 玩。我地叫意大利粉同小食拼盘。意大利粉卖相一流,蒜香味好香,采用既意粉较幼,al dente有咬口,真系好好味! 值得推荐俾大家!另外叫左小食拼盘,有薯条,炸鱼柳,炸鸡翼,炸虾同炸蚝。份量多到你唔信,薯条好香脆,好大条。炸鱼柳味道一流,鱼肉好厚身,好滑溜,炸浆包晒𠮶鱼肉。至于鸡翼外皮好脆,热辣辣香喷喷。炸蚝外皮脆之余生蚝亦保留到creamy口感。炸虾都炸得好好味。餐厅亦有关于星座既特饮,女朋友叫左白羊,我就叫左天蝎,一杯都好多份量,女朋友𠮶杯其实系白桃乳酸沙冰,女朋友话唔会好甜,但沙冰白色中带一点粉红好靓,好有少女气息。我𠮶杯系青苹果梳打,甜度适中,呈现紫色同绿色,带俾我星座𠮶种梦幻感觉。
小食拼盘
青苹果疏打