2024-01-11
餐厅:星怡地点:尖沙咀iSQUARE菜式:新加坡菜餐牌:小食,沙律,多士,海鲜,肉类,菜类,素菜,肉骨茶,喇沙,汤面,汤类,饭,面,油酥饼,甜品,饮品参巴烧大鸡扒 $88 另加一参巴烧大鸡扒好大块,鸡扒连皮烧,烧得皮脆肉嫰。个参巴酱好惹味,呢度个味同出面唔同,系甜甜地又微微辣,好易入口,呢个酱配鸡扒好夹。伴有加左白色沙律酱既杂菜沙律配车厘茄可解腻。马来参巴烤魔鬼鱼 $128 另加一马来参巴烤魔鬼鱼一大件连骨, 不过食落好易起骨,肉质嫩滑多汁,其实真系可以连骨食埋,因为大部份系软骨。配有大量参巴酱,好够味。同参巴烧大鸡扒一样伴有杂菜沙律配车厘茄。我系第一次食魔鬼鱼,原来系几好食架wor。伴有桔仔一粒比你自己调味。马拉盏炒通菜 $78 另加一马拉盏炒通菜热辣辣上枱,通菜茎脆口,而通菜叶嫩口,炒得好够味,加有蒜蓉同指天椒,味道少少辣,好惹味。新加坡鱼蛋喇沙 $68 另加一新加坡鱼蛋喇沙汤色水呈橙色,洒上香草,饮啖汤先,好香椰浆味而辣度刚好。配料有白鱼蛋四大粒,好弹牙又健康。都有鱼饼4片,口感都唔错。仲有淋滑蛋半只。油面够淋,都好滑溜,份量唔少,加埋爽口芽菜有多重口感。另外仲有3件豆卜。呢个价
地点:尖沙咀iSQUARE
马拉盏炒通菜
新加坡鱼蛋喇沙
新加坡鱼蛋喇沙 $68 另加一
新加坡鱼蛋喇沙
新加坡鱼蛋喇沙汤色水呈橙色,洒上香草,饮啖汤先,好香椰浆味而辣度刚好。配料有白鱼蛋四大粒,好弹牙又健康。都有鱼饼4片,口感都唔错。仲有淋滑蛋半只。油面够淋,都好滑溜,份量唔少,加埋爽口芽菜有多重口感。另外仲有3件豆卜。呢个价钱好抵食。
餐厅装修唔错,景观开扬。上菜快速,今餐食物质素唔错,而价钱算好抵食。