2022-06-15
唔知大家有冇试过好似我咁, 星期一左左大坑揾食🙄 有既就知星期一既大坑有8成都系休息🤷🏻♀️本住想黎食茶档🍵既我 转移左去有开门既祥胜食下佢出名既百搭饭🍛呢间最出名既系猪扒, 叫左一个祥胜百搭饭🍚同祥胜百搭面🍜两者都有块大猪扒🥩午餐肉🍖肠仔🌭同煎蛋🍳 但猪扒做法唔一样🍚块猪扒系腌好左去煎既 味道不太浓但加埋佢淋上去既豉油一齐食就刚刚好 半肥瘦肉质亦好松软一D都唔鞋而且一D都唔干好淋身 呢碟饭真系好抵死系麻甩佬最爱 大大碟只系$4X 女仔一定食唔晒另外🍜 块猪扒系炸既, 佢面头有一层炸粉 薄薄一层两边炸到金黄色 热辣辣上台非常酥脆😋👍🏻 外脆内软仲好juice 但就略嫌腌得唔够味有D淡姐, 都系加埋D豉油食香D😬呢到既奶茶☕亦唔错, 茶味香浓 唔会太厚太涩 用左黑白奶🥛好香滑鲜油多🧈 属正常发挥 牛油份量正常厚 多宜亦上色够脆🍞
呢间最出名既系猪扒, 叫左一个祥胜百搭饭🍚同祥胜百搭面🍜
两者都有块大猪扒🥩午餐肉🍖肠仔🌭同煎蛋🍳 但猪扒做法唔一样
鲜油多🧈 属正常发挥 牛油份量正常厚 多宜亦上色够脆🍞