2024-08-10
话说今晚我哋去到福和雍餐厅用餐,真系超级满意呀!🙌 呢间餐厅虽然位于中环娱乐行嘅2楼,唔太容易揾,不过一进门就感受到好舒服静雅嘅环境 🌆!服务员都好有礼貌友善,仲有高质素嘅装修,好有feel 💝! 唔知点解喺咁好嘅地理环境反而我哋寻晚包咗场😳 觉得晏昼如果啲老板带员工出嚟10几个人咁样食都系一个唔错嘅地方!今晚我哋试咗佢哋嘅晚市 Set C, $298一位,仲有好多唔同套餐特色又多选择,一连串嘅开胃菜真系好味道!辣酸菜同凉拌黑木耳酸甜夹杂,令人垂涎 😋。虽然我唔食辣,不过朋友话麻辣牛肚入口即化,超级好味!至于主菜,客家榨菜肉丝咸咸适中,超好下饭!酱爆茄子都好入味,好清新爽口。沙嗲猪肉串同炸鸡件都十分香脆多汁,真系无法抗拒呢啲美食呀! 😋完餐之后仲试咗佢哋嘅甜品,芝麻糕同萨琪玛都特别香甜可口,绝对值得一试。另外叫咗原条鲜人参炖鸡汤,个汤头浓郁又补益,好吧胃呢!主食方面,我哋两个都拣咗红烧牛肉面食落都系超级精神😍总之,福和雍餐厅嘅环境、服务同食物都好出色绝对值得一试呀!仲期待下次可以再嚟品尝佢哋嘅其他美食!👍
主食方面,我哋两个都拣咗红烧牛肉面