餐厅: 憶食尚臘味煲仔飯
资讯:

2023-11-19 240 浏览
天气冻想食煲仔饭,喺openrice揾到呢间多好评,环境睇落又干净,星期六晚就去试下点知原来好多人去食,冇谂过要book位,餐厅又冇限时(其实系好事黎,唔洗食咁赶),所以要等好耐……我地6点9去到留电话,话7点几左右应该到我地,但一等就等到8点都仲要等多几张枱……一直到接近8点半先有得入座……附近又冇野行,好彩有两张凳可以坐下……建议餐厅摆多几张凳比等位嘅人坐入座前已经叫定广式腊味煲仔饭(二人份),入座后等咗一阵就有得食但……等位等咁耐真系好失望!1. 侍应拎个煲仔饭上枱,一打开个盖,竟然冇腊味香味飘出黎?!2. 腊肉腊肠腊鸭味道正常,但居然一啲油香都冇渗入饭入面!!!!!感觉上腊味还腊味,饭还饭,两样分开煮完之后摆埋一齐咁!煲仔饭叫腊味唔系就系想食腊味油香同饭捞埋一齐嘅感觉?味道试已经大扣分,失望!3. 啲饭生!好硬!味道唔好都算,连基本整熟都做唔到……4. 饭焦唔算多,但其中一边嘅饭焦直头又黑又碎到似镬捞,唔系一块块,而系碎到一粒粒5. 份量少!又话二人份,但食完唔多够饱呢到优点系干净企理,坐得好舒服,侍应有礼,厕所都整洁但唔好食,下次唔会再黎亦唔会推荐比朋友

但……等位等咁耐真系好失望!

味道试已经大扣分,失望!
3. 啲饭生!好硬!味道唔好都算,连基本整熟都做唔到……
5. 份量少!又话二人份,但食完唔多够饱

呢到优点系干净企理,坐得好舒服,侍应有礼,厕所都整洁
但唔好食,下次唔会再黎亦唔会推荐比朋友
广式腊味煲仔饭