2021-09-23 716 浏览
之前听见好多kol 介绍呢间,当然要试下啦。呢度环境非常优美,望住个飞机景外脆内软,非常弹牙,食到鲍鱼本身嘅味道,一只鲍鱼佢帮你切左三片,令你唔会食得好狼狈内馅好弹牙,但感觉无咩特别呢个系佢地个招牌,叉烧一旧切到好似旧猪排咁,非常大份,入口松软唔会好硬又唔会好干,蜜汁刚刚好,外面烧到有点蕉香味,如果配埋饭应该好正外表好精致,酥皮好脆,一咬落口唔会即刻散开,萝卜丝好香甜又饱满,十分好味望落好靓,但感觉无咩个人之处带子佢用左两种方法去烹调,炸及煎,食落其实差唔多,但用呢两种方法整其实好浪费食材本身,即使你选料再上盛都好,芦笋唔会好老,呢个菜最惊叹系佢下面嘅虾饼,非常脆,再吸收晒干贝同芦笋嘅甜味及XO 酱,佢系成碟菜嘅精髓。不过,呢个菜要$3xx, 就有d 唔值好滑同好香浓嘅牛乳味,个炸鳕鱼干好脆,又有鱼嘅鲜味,整体唔错牛肋骨好大条,d 肉好似牛腩咁淋,入口即溶仲好有牛味,如果钟意食牛嘅人可以一试个窝好热,炒到d 菜同埋虾干好香口,但个人觉得味道一般,唔系唔好味,但感觉无咩特别炒饭粒粒分明,但有少少嘅咸香味,味道唔错,但个人觉得有d 油好贴题嘅甜品,个焦糖布甸中间有栗子蓉,个人觉得唔系好夹,
海盐烧鲜鲍鱼

沄裳金箔鲜虾饺皇

内馅好弹牙,但感觉无咩特别
招牌蜜汁叉烧皇

萝卜丝酥饼

鲜肉小笼包

望落好靓,但感觉无咩个人之处
XO酱金银带子

珍珠赛螃蟹

红烧牛肋骨肉

虾干啫啫芥兰煲

砂窝樱花虾蛋白带子炒丝苗

紫沄梦境

好贴题嘅甜品,个焦糖布甸中间有栗子蓉,个人觉得唔系好夹,焦糖面有点㶶味,可以接受,雪糕好特别,系紫薯加点姜味,口味好独特,幽香嘅紫薯味甜甜地,回甘系少少嘅姜味,几好味,生果好好味,上面有旧紫色系咩味嘅面包。呢个甜品唔理味道,就咁见到个效果都值回票价
成餐饭好满意,服务周到,饮完一啖水,就有服务员帮你添水
2021-09-07
招牌蜜汁叉烧皇