2019-04-21 441 浏览
因为是会员关系,有时都会帮衬这间喺香港已经有一段历史嘅日本餐厅,食物唔算大碟,可以叫多几款。今日试下佢嘅春日套餐(二人),一家三口未够食,再加两个主食。先来季节前菜,有几粒蔬菜,冬菇、莲藕、红萝卜及牛蒡,甜甜哋都醒胃。野菜沙律,新鲜爽脆沙律菜,正常发挥。意式薄切桂鱼,呢个小食喺餐厅嘅套餐必定会出现,卖相同味道也不错,每人可以分到两三件。明太子沙律厚烧玉子,热辣辣好香蛋味。桂鱼牛油果卷,厨师新鲜制作,牛油果同三文鱼是个不错的配搭。蕃茄香草牛肉寿喜烧,这个是阿女必食,她最喜欢番茄嘅味道,再加上寿喜烧嘅汁,令肥牛更加滋味。广岛风铁板炒面,这个是我特别推介,铁板炒好香口,酱汁好吸引。石锅桂鱼帆立贝蒜蓉牛油饭,老公喜欢石锅饭,佢话有少少饭焦似中式煲仔饭,再加上香浓蒜蓉牛油味,正呀!今次特别啲叫咗个青柠可乐,味道清新。

野菜沙律,新鲜爽脆沙律菜,正常发挥。

明太子沙律厚烧玉子,热辣辣好香蛋味。

桂鱼牛油果卷,厨师新鲜制作,牛油果同三文鱼是个不错的配搭。

今次特别啲叫咗个青柠可乐,味道清新。

2019-04-13