餐厅: 一杯鐵板燒居酒屋
资讯:

2024-10-30 1486 浏览
闺密同我庆祝生日🎂,又带我食好嘢,知道我钟意食🏮日本嘢☺️,book 咗观塘呢间好有气氛嘅日本餐厅食饭!餐厅充满浓浓嘅日式气氛,以日本居酒屋🏮设计,令客人有置身于日本⛩️嘅感觉!餐厅新出咗个$1,480 4️⃣人set menu,食物好丰富㗎!🔸豚肉沙律🥗大大碟沙律菜,及炙烧豚肉,配上日式沙律酱,非常开胃嘅前菜啊👍🏻🔸刺身4️⃣品🔸油甘鱼 / 三文鱼/ 赤虾 / 刺身厚切肥美,新鲜甘甜,仲有矶煮鲍鱼爽口弹牙😍🔸海の幸 海胆卷🔸餐厅用上时令杂锦鱼生,再配上海胆造成嘅卷物🔸盐烧牛舌串🔸厚切牛舌,鲜嫩多汁,口感爽弹,味道浓郁🔸免治鸡肉串🔸鸡肉加入了鸡软骨增加口感🔸鲷鱼野菜石锅汤🔸奶白色嘅鲷鱼汤,非常鲜味,再加入野菜同豆腐一齐煮,好喜欢😍🔸铁板A4 和牛薄烧🔸和牛肥瘦适中,经过轻轻炙烧逼出脂肪,咬落入口即溶,和牛内卷有新鲜香葱一齐食,增加了口感,配菜还有香烧芦笋😋🔸铁板蟹肉炒饭🔸一丝丝蟹肉混合香菇,鸡蛋香葱等等,炒饭用铁板烧炒得粒粒均匀饱满,充满镬气味🔸豆乳抹茶🌱奶冻 🔸滑嘟嘟嘅奶冻,充满豆乳香味,再加入淡淡嘅抹茶味道,非常满足呀😙🔸秋刀鱼刺身🔸+$238踏入秋季🍂,正直是日本秋刀鱼最当造的季节,师傅刀工

🔸豚肉沙律🥗

🔸刺身4️⃣品🔸

🔸海の幸 海胆卷🔸
餐厅用上时令杂锦鱼生,再配上海胆造成嘅卷物

🔸盐烧牛舌串🔸
厚切牛舌,鲜嫩多汁,口感爽弹,味道浓郁

🔸免治鸡肉串🔸
鸡肉加入了鸡软骨增加口感

🔸鲷鱼野菜石锅汤🔸
奶白色嘅鲷鱼汤,非常鲜味,再加入野菜同豆腐一齐煮,好喜欢😍

🔸铁板A4 和牛薄烧🔸

🔸铁板蟹肉炒饭🔸

🔸豆乳抹茶🌱奶冻 🔸

🔸秋刀鱼刺身🔸+$238
踏入秋季🍂,正直是日本秋刀鱼最当造的季节,师傅刀工了得,把鱼头及鱼骨切成一个好靓嘅打卡摆设,叶形🍃刺身,色泽分明,独特甘甜的鱼油芳香,那口丰腴肥美的鲜嫩鱼鲜,配上特制嘅酸汁带出味道,滋味非常🥰

🔸一心纯米大吟酿 300ml🔸+$250
味道轻巧、芬芳、带有清爽嘅甜味,容易入口,非常适合配搭海鲜食

2024-10-29