2023-09-08 192 浏览
风车系大围一间西餐厅,今次就试左前菜巴哈马火腿沙律同粟米汤,以及主食All day breakfast同杂扒餐。首先,我要讲讲风车嘅前菜。巴哈马火腿沙律系一个非常开胃嘅选择。呢个沙律以新鲜蔬菜同巴哈马火腿为主要材料。火腿嘅咸香味同沙律酱嘅酸甜味互相融合,带出一种独特嘅风味。沙律中嘅蔬菜新鲜爽口,增加咗口感同层次感。整个菜式色彩鲜艳,令人食欲大增。粟米汤系另一款前菜,特色系浓郁嘅粟米味道,带有一种自然嘅甜味,好适合作为前菜开胃。而主食方面,All day breakfast系风车嘅招牌菜式之一。呢个菜式提供一个丰富既早餐选择。佢包括黑松露炒蛋、烟肉、香肠、同牛角包。炒蛋煮得恰到好处,蛋黄滑嫩,好重黑松露香。烟肉带有一种浓郁嘅烟熏味道。香肠肉汁丰富。薯饼酥脆外软内热,口感极佳。整个All day breakfast提供多种口味同质感,满足不同早餐喜好。最后,杂扒餐系风车另一款受欢迎嘅主食。呢个餐式包括烤牛扒、鸡扒同猪扒,配以烧汁同同意粉。牛扒烤得恰到好处,外焦内嫩,肉汁丰富。鸡扒煎至金黄色,肉质嫩滑多汁。猪扒煎至酥脆。烧汁酱汁浓郁,提升咗肉味。整个杂扒餐提供多种肉类选择,令人可以享受不同口

最后,杂扒餐系风车另一款受欢迎嘅主食。呢个餐式包括烤牛扒、鸡扒同猪扒,配以烧汁同同意粉。牛扒烤得恰到好处,外焦内嫩,肉汁丰富。鸡扒煎至金黄色,肉质嫩滑多汁。猪扒煎至酥脆。烧汁酱汁浓郁,提升咗肉味。整个杂扒餐提供多种肉类选择,令人可以享受不同口味同质感。

咁我哋就叫咗两杯咖啡,咁佢就送埋两粒雪糕糯米糍做甜品。成个体验好满足。