如果同朋友黎到铜锣湾食晚饭,下场想食糖水既话,我地大多会拣聪嫂呢!系铜锣湾黎讲,聪嫂算好抵食,而且又好味。虽然每次去食都要排一阵队,而且坐得好逼,一挨后仲有机会掂到后面既人,不过,久唔久都想食呢度既龙眼冰。 今次介绍4款我会常叫既糖水款式呢~龙眼椰果冰($38) 我觉得系no.1 必叫既糖水呀!!!!!!!沙冰用新鲜既龙眼肉打成,口感绵绵,味道就好重龙眼肉既清香,面头有椰果同爽口既水晶珠,好有咬口呢!龙眼做主角既甜品好少呢,所以觉得呢款好特别,而家天气开始热,用黎消暑好一流呀~~~~芒果椰果冰($35) 系第2款我最常叫既款式,口感上同椰果冰差唔多,芒果味好浓呢,仲有粒粒芒果!~芒果奶昔双皮奶($38) 有阵时唔想食冰但又想食冻野,我就会拣双皮奶呢。芒果底下既类似雪实左小小既奶昔冰,质地绵密,下层就系充满奶味香又软滑既双皮奶~糖不甩($19) 呢个就系人多少少时就会叫,一人share一粒两粒,沾下椰丝砂糖,烟烟韧韧,过下口瘾呢~唔知你地又中意食边款甜品呢~(〃∀〃)~♡

今次介绍4款我会常叫既糖水款式呢~

龙眼椰果冰($38)
龙眼椰果冰

芒果椰果冰($35)
芒果椰果冰

芒果奶昔双皮奶($38)
芒果奶昔双皮奶

糖不甩($19)
糖不甩

唔知你地又中意食边款甜品呢~(〃∀〃)~♡
$35 (宵夜)
龙眼椰果冰
芒果椰果冰