2024-02-02 217 浏览
今晚叫左$1150嘅二人套餐庆祝生日,睇过之前评价感觉嘅好所以试下佢,前菜沙律到鸡泡鱼干,中间龙虾同鲍鱼味道正常,鹅肝系好食嘅,但略嫌菜与菜之间时间等候较长,个厚切和牛拣左五成熟,略嫌冇乜牛味,口感系软冧同脂肪重,所以杯热茶有用啦,甜品系红豆铜锣烧加抹茶雪糕(是日系豆腐同抹茶味)。去到惊喜环节系同事前confirm电话拣好嘅系铁板画好嘅卡通人物影相,电话confirm𠮶时有讲明唔再用炒饭公仔啦,会改用画画嘅方式,但系去到𠮶阵发现同想像嘅有啲出入,以为系一块铁板系画同一组客人拣好嘅公仔影相,点知去到发现系一块铁板已经画好左6只细公仔嘅样,左右各3只,中间空位系写名用嘅,影完一组就改名比下一组出去影相,今晚个场系唔full嘅,唔明点解唔可以分开一组组咁样画,焗住同其他公仔一齐影,同时有某部分侍应态度冷淡,有keep住主动加茶嘅,不过可以再做好少少,呢个晚饭价钱其实算系高价价钱,觉得唔系好对得起呢个价,如非必要唔会再拣呢间。

生日送嘅芝士蛋糕
鲍鱼