2023-04-26
有朋自远方来 不亦乐乎没有酒,人也自醉。朋友系英国返左香港,当然book 餐厅食中菜。本身就好钟意食小笼包既我,当然系私心地拣左上海餐馆🤣🤣🤣我见到地点系铜锣湾👍🏼👍🏼而且环境仲古色古香,所以就book 呢间餐厅😄去到餐厅系有古香,因为除左有老伙记既亲切,餐厅系有D旧,但比左个海景位,虽然唔知有雾定玻璃原故,其实唔系好睇到;不过向海位,已经令人心花怒放😍😍😍真容易满足🤣🤣🤣食物(1)小笼包(ok , 正常,冇特别)(2)醉鸡(酒汁正,推介,最少我喜欢💕)(3)素鹅(个样好热气,不讨好,(见图)但又脆脆地,热气又好想食咁,心情复杂🤣🤣🤣)(4)双面黄(浸完个汤都系脆🤣🤣)(5)鸡丝粉皮(明明相有好多鸡丝;应该我朋友食哂D鸡丝,我食粉皮🤣🤣🤣定系粉皮多?🤣🤣🤣)(6)锅贴(ok, 冇特别)(7)豆沙锅饼(有陈皮味定咩味?怪怪地,我又继续食,红豆蓉👍🏼)(8)酒酿丸子(本身我钟意食,偏心地喜欢💕再加上用古式器皿盛载,咁靓,好开心😃)后记:希望可以印新menu , 因为太残旧🤦🏻♀️餐厅厕所亦可以番新一下。
食物
(1)小笼包(ok , 正常,冇特别)
(2)醉鸡(酒汁正,推介,最少我喜欢💕)
(4)双面黄(浸完个汤都系脆🤣🤣)
(6)锅贴(ok, 冇特别)