餐厅: 老趙越南餐廳
资讯:

2020-11-18 300 浏览
平日放饭,同同事一行四人十二点松啲去到餐厅,当时八成坐满,唔洗排队,基本上成餐饭都见唔到出面有人龙。我叫左香茅猪扒汤檬,一黎到就觉得份量有少少细,汤檬个汤正正常常,唔会好油、唔会好重味,够味而食完后唔会太口渴,但啲檬粉太碎啦,根本夹唔到,要好匙毕黎食。至于个猪扒,有三块,份量正常,一块入面有肥有瘦,瘦既部分都几干柴,做唔到人地瘦既部分都好腍滑既感觉,味道都足够,略嫌油左少少。因为个粉份量有啲少,同事俾左啲饭我食,肉碎几重味,但都几辣,唔明点解贵咁多。跟餐叫左红枣桂㘣茶,唔会超甜,只系偏甜,入面真系有红枣同桂㘣,唔错。另一位同事既牛尾饭,我无食就唔评论了。
香茅猪扒汤檬
香茅猪扒汤檬

泰式煎蛋肉碎饭
桂㘣红枣茶
越式烩牛尾饭
另一位同事既牛尾饭,我无食就唔评论了。
2020-11-18