2019-07-23
环境方面,地方阔落、装修几靓,有唔同嘅座位,有啲好似吧台、有啲卡位、有啲系梳化咁,我果日坐正常台。食物方面,款式超级多,比平日其他晚餐自助餐仲要多,而且放嘅地方分散哂,唔会好迫人。虽然食果日都爆哂场,但拎食物都唔驶点排队。介绍有咩食先:沙律区:沙律款式多,有已经捞好,好似凯撒沙律、三文鱼沙律、黎巴嫩青瓜沙律、红菜头沙律、木耳沙律、露笋蚕豆芝士沙律⋯亦有好多蔬菜、配料同酱俾你自己捞面包区:面包有几款,仲有成罐cracker、面包条,可以配牛油、果酱或者唔同款式嘅Ham、芝士,但冇烤箱俾你烘面包日本菜:前菜,有泡菜、小鱼干、麻酱豆腐、中华沙律、凉拌青瓜、螺肉⋯寿司有4款:墨鱼、加州卷、北寄贝同唔知咩小紫菜卷。刺身姐姐切,有三文鱼、希灵鱼、八爪鱼、立鱼同北寄贝即场制作嘅天妇罗同串烧,天妇罗有冬菇、南瓜、蕃薯、茄子同好似苦瓜味嘅绿色蔬菜。串烧有4-5款,但我只记得食过嘅鸡肾同鸡肉。鸡肉串烧几好食,唔似超市买好多甜汁果种印度菜:全部盖住睇唔到😅有奶油咖喱鸡、玛撒拉牛肉咖哩、羊肉咖哩、咖哩杂菜、天多利烤鸡,仲有几款烤饼同酱。试左咖哩鸡、咖哩杂菜同天多利烤鸡,够味,鸡肉系鞋口,但我本身系钟意啲肉鞋,
介绍有咩食先:
日本菜:
前菜,有泡菜、小鱼干、麻酱豆腐、中华沙律、凉拌青瓜、螺肉⋯
印度菜:全部盖住睇唔到😅有奶油咖喱鸡、玛撒拉牛肉咖哩、羊肉咖哩、咖哩杂菜、天多利烤鸡,仲有几款烤饼同酱。试左咖哩鸡、咖哩杂菜同天多利烤鸡,够味,鸡肉系鞋口,但我本身系钟意啲肉鞋,所以觉得好味
香港菜:其实另一边仲有烧味区、海南鸡饭、蟹粥呀、即炸油炸鬼果啲,呢度主要系渌面,面可以拣油面、粗面、米线或者濑粉定薯粉,配菜有韭菜、银芽、豆卜、鱼片、鱼蛋、墨丸、云吞、生菜、小棠菜,除左葱、辣椒酱、炸蒜等仲有虾籽粉
有3款点心,牛肉烧卖、粉果同奶黄包,试左奶黄包,热辣辣,虽然唔系流沙都好味
其他热食:汤有中汤同忌廉汤,小菜都几多款,想食肉有澳洲西冷同烤羊脾。试左辣椒烤鸡,鸡肉都系鞋果种,我觉得好好味,蒜炒蒜芯、蚝皇扒鸭掌(我净系食左扒嘅生菜,好味)、泰式海鲜、烤墨鱼同带子⋯另外,仲有即开生蚝、青口、虾、蟹脚果啲,但我冇试
甜品区:甜品款式都好多,除左小切饼、奶冻果啲,仲有好多一罐罐嘅曲奇、软糖,试左青苹果挞、杏仁小蛋糕、盐味同焦糖味爆谷。果度仲有即场制作waffle ,落花生酱同炼奶就变成格仔饼,食左2件好味
雪糕有12款口味,另外亦有2款软雪糕可以自己挤同落topping 。因为有曲奇雪糕筒,所以平日好少自助餐食雪糕都食左2次,试左焦糖曲奇同柠檬青柠